Városlista
2020. december 4, péntek - Barbara, Borbála

Hírek

2012. Április 23. 14:04, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

A vegetáriánus szépkorú

A vegetáriánus szépkorú

Közel harminc éve vegetáriánus Katalin néni, aki három testvér után, 1922-ben negyedik lányként lepte meg a családot. Kilencvenedik születésnapján dr. Kancz Csaba alpolgármester köszöntötte a Dózsakertben élő szépkorút.

Erdélyi Imréné Ótelepen született, majd Újtelepen és 1949-től környebányai családi házban élt. Fia hat éve vette magához a tatabányai lakásába, ahol szépen berendezett szobában telnek mindennapjai. Katalin néni könnyen megszokta a dózsakerti környezetet, és nagyon tetszik neki, hogy a nagyobbik szoba ablaka a fő útra, a másiké pedig a Sétáló utcára néz. Szeretem nézegetni a sétáló embereket és értesülni a környék történéseiről. A református vallású szépkorú kedvenc olvasmánya a Biblia, melyben mindig talál érdekes fejezeteket, de a napi sajtó hírei is érdeklik, szeret rejtvényt fejteni és tévét is szívesen néz. Két fiúgyermek édesanyja, de egyiküknél sem született gyermek, ennek ellenére Katalin néni a menye révén büszkélkedhet egy-két unokával. Az ünnepelt megosztotta a városvezetővel azt is, hogy szellemileg friss és egészséges, csak kéz- és lábfájását viseli nehezen, melyre gyógyszereket szed.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 02. 14:46, szerda | Helyi

A Bridgestone Tatabánya adományokkal támogatta a helyi szociális intézmények járvány elleni védekezését

A Bridgestone Tatabánya Kft. a járvány elleni védekezést elősegítő eszközökkel támogatott több Komárom-Esztergom megyében tevékenykedő szociális intézményt.

2020. Október 28. 09:30, szerda | Helyi

A Bridgestone új motorabroncsai magasabb szintekre emelik a motorozást

A Bridgestone bejelentette a sport-túra motorok kategóriájának új, meghatározó abroncsát, a Battlax Sport Touring T32-t és T32 GT-t.

2020. Október 21. 09:22, szerda | Helyi

Szerető gazdára találtak a magukra maradt tatabányai menhelyi kutyák

Sikeres volt a Bridgestone és a helyi állatotthon örökbefogadást támogató közös akciója

2020. Október 08. 14:29, csütörtök | Helyi

Most mindenki segíthet, hogy égig érjen a bátorság

Adománygyűjtést indít a Bátor Tábor