Városlista
2024. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2012. Március 13. 15:34, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: www.mti.hu

Egy helyszínre költöztetik a kormányhivatal szerveit Komárom-Esztergom megyében

Egy helyszínre költöztetik a kormányhivatal szerveit Komárom-Esztergom megyében

A kormány a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal és tatabányai szervei elhelyezése érdekében egyetért egy Integrált Közigazgatási Központ kialakításával és felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a MNV Zrt. folytassa le az elhelyezéshez szükséges eljárást.
A kormány döntését hétfőn megjelent Magyar Közlöny ismertette.
Czunyiné dr. Bertalan Judit megyei kormánymegbízott az MTI-nek elmondta, több helyszín vizsgálata után az Omega Pláza nevű, jelenleg üresen álló bevásárlóközpontot javasolták az MNV Zrt-nek, mivel a 10.700 négyzetméteres épületben az összes szervezet elfér.
Az MTI információi szerint az épület jelenleg állami tulajdon, mert a bevásárlóközpont a megnyitás után néhány hónappal csődbe ment és a hitelező bank tulajdonába került.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányzati kommunikációért felelős államtitkárságának közlése szerint jelenleg a Komárom-Esztergom megyei kormányhivatal és a különböző hatóságok 770 dolgozója 32 különböző telephelyen végzi munkáját. Évente 400 millió forintot költenek csak az épületek fenntartására. A Kormányablak jelenlegi helyszíne kedvezőtlen, szakértői vélemény alapján sem a kormányablak, sem az okmányiroda nem bővíthető, a két helyszín fejlesztésre sem alkalmas.
Horvátth Orsolya osztályvezető tájékoztatása szerint a kormányhivatal egységes elhelyezésével 77 millió forintos megtakarítással számolnak. Az épületbe legkésőbb 2013 első felében költözhetne be a hivatal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:31, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: az Európában és az észak-atlanti közösségben világháborús készülődés zajlik

Európában és az észak-atlanti szövetségben egyfajta világháborús készülődés zajlik - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Belföld

Energiaügyi Minisztérium: korlátozó intézkedések nélkül is csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.