Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Szeptember 01. 00:00, hétfő | Helyi sport

Itthon az Olimpiai Bajnok!

Itthon az Olimpiai Bajnok!

Szombat este Esztergályos Patrikkal

Családtagok, barátok, sportoló társak várták izgatottan, hogy végre, 3 hét után átölelhessék, gratulálhassanak Patriknak és mesterének Partali Csabának. Mindketten fáradtan, lefogyva (hiába, nem mindenkinek „jön be” a kínai-európai étel), de nagyon boldogan érkeztek Bánhidára, az ünneplésre, amely első volt a sok közül.
A megható pillanatok, az arany- ( közel 45 dkg!) és ezüstérem megcsodálása után a Mester és Tanítványa elmondta, a döcögős csoportkör után, a nyolcaddöntért olasz Abate és a dopping vizsgálat volt a két legnehezebb feladat az ifjúsági olimpia párbajtőr termében … A következő számok önmagukért beszélnek:
Negyeddöntő: Esztergályos-Unterhauser (német) 15:10.
Elődöntő: Esztergályos-Limarev (orosz) 15:5.
Döntő: Esztergályos-Islas Flygare (svéd) 15:8.
Végeredmény: 1. Esztergályos Patrik (Mester: Partali Csaba), 2. Islas Flygare (svéd) 3. Limarev (orosz)

„A döntőért vívtam, 14:4-re vezettem, átnéztem a szemben lévő pástra, ahol az amerikai riválisom Joo vívott a svéd fiúval. Amikor láttam, hogy Flygare vezet több tussal, kicsit megnyugodtam. A döntőben, az első harmad után, éreztem, hogy meglesz-meglehet az arany.
Két álmom közül az egyik már valóra vált, a másikra még 6 évet várni kell. Nagyon boldog vagyok és köszönöm mindenkinek a szurkolást, a gratulációt, segítséget és a sok szeretetet amit kaptam!”

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.