Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Május 06. 12:56, hétfő | Helyi

Képességpróba - Városi Esélyegyenlőségi Nap Tatabányán

Képességpróba - Városi Esélyegyenlőségi Nap Tatabányán

Kíváncsi vagy mennyire tudsz hallás után tájékozódni, hogy mit kell mutatni ahhoz, hogy el tudja mondani a nevét jelelve? Mennyi idő alatt tudsz végigmenni az akadálypályán fehér bottal?

A délelőtt 9.00 - 16.00 óráig tartó rendezvényen tíz különböző állomáson érzékenyítő feladatokkal várták a civil szervezetek az érdeklődőket. A résztvevők megismerkedhettek olyan képességeikkel, amelyeknek használatára ők nem, de fogyatékkal élő társaik minden nap rákényszerülnek. Megérezhették milyen kézzel és bottal látni, milyen szájról olvasni, kézzel beszélni, hogyan lehet jól használni egy kerekesszéket, mennyire gyorsan lehet haladni mankóval. Az Árpád téren megrendezésre kerülő eseményen segítő kutyák is megmutatják páratlan ügyességüket ezen a napon.

Természetesen legnagyobb sikerük a segítő kutyáknak volt, a gyerekek nem csak láthatták mekkora segítség a fogyatékkal élőknek ezek a fantasztikus állatok, hanem testközelből is "megismerkedhettek" velük.

A Városi Esélyegyenlőségi Napot hagyományteremtő szándékkal a Komárom-Esztergom megyei Esélyteremtési Iroda a városban évek óta működő civil közösségekkel együttműködésben hívta életre. A programra főleg előre regisztrált óvodai és iskolai csoportokat vártak, de örömmel fogadták azokat a járókelőket, kisgyermekes anyukákat, nyugdíjasokat is, akik szívesen leültek egy- egy asztalhoz kipróbálni képességeiket. A rendezvényre a szervezők négyszáz óvodás, iskolás gyermeket és középiskolás fiatalt hívtak meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya