Városlista
2021. január 19, kedd - Sára

Hírek

2014. Február 10. 00:00, hétfő | Helyi sport

Sport XXI. Edzőtábor Tatán

Sport XXI. Edzőtábor Tatán

Ifjú párbajtőrözők vendégeskedtek a hétvégén az Olimpiai Edzőtáborban

Dierra Ferenccel a BHSE mesterével beszélgettünk a programról és az itt zajló munkáról
Kik és hogyan juthatnak el az edzőtáborba?
Az Olimpici párbajtőr versenyek alapján az első öt legjobb vívó juthat ide a gyermek, újonc és serdülő korosztályból.
Milyen támogatást kapnak a megvalósításhoz?
Két helyről érkezik a támogatás: a fő támogatónk a Magyar Olimpiai Bizottság illetve a további forrásokat a Magyar Vívószövetség adja ehhez a sorozathoz.
Mennyi tábort terveznek még 2014-ben?
Budapesten kettő, két vidéki helyszínen, Szolnokon és itt Tatán szervezünk egy-egy edzőtábort ebben az évben, valamint nyár elején Esztergomban vagy Zánkán, nyár végén Balatonberényben az Erzsébet-tábor keretén belül várjuk majd a legjobbakat.
Milyen munka zajlik itt?
A mai nap a bemelegítést lábmunka követi, majd verseny szimuláció, amely felkészíti a gyerekeket a komolyabb, nagyobb versenyekre végül a nyújtás zárja az edzést.
Miért tartja fontosnak már ilyen korú gyerekek részére az edzőtábort?
Fontos az utánpótlás biztosítása, mint minden sportágnál. Inspirálja az ilyen korú gyereket a további vívásra és erőt ad a többieknek, akik még nem jutottak el ide, hogy ez nem lehetetlen feladat.
Megkérdeztünk pár fiatalt, honnan jöttek, mik a terveik és miért szeretnek edzőtáborba jönni.
Egerszegi Alexandra vagyok Miskolcról és a Diósgyőri Vívó Egyesületben sportolok. Magyar- és Vidékbajnokságot nyertem, szeretnék ebben az évben is Magyar Bajnokságot nyerni és válogatottként kijutni a kadet Európa és Világbajnokságra. Másodszor vagyok itt és szerintem összehoz bennünket ez a tábor és erősít minket a vívásban.
Farkas Csaba vagyok Cserszegtomajon élek és az Sz-L Bau Balaton Vívóklubban vívok. A versenyeken az első nyolc között szoktam végezni, jelenleg a ranglistán a 3. helyen állok. Mindenképp szeretném az Országos Bajnokságon az első négy között befejezni ezt az idényt. Harmadszor veszek részt ebben a programban, szeretek itt lenni, mert több olyan sráccal is vívhatok, akik nem a klubtársaim és ez a fejlődésemet segíti elő.
Gnám Tamarának hívnak, a TSC vívószakosztályának a versenyzője vagyok. Saját korcsoportomban a második helyen állok, a serdülő korosztály ranglistáját vezetem most. Szeretnék az Országos Bajnokságban az első három helyezett között végezni és a kadet korosztályban jól szerepelni. Harmadszor vagyok az edzőtáborban, nagyon jó a hangulat, kemények az edzések és a legjobbakkal készülhetek fel a következő versenyeimre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 19. 20:48, kedd | Külföld

Ismét hiánycikké vált a vakcina Olaszországban

Lombardia régió azt szorgalmazta, hogy a magasabb bruttó hazai termékkel (GDP) bíró térségek lakosságát oltsák be először,

2021. Január 19. 18:03, kedd | Belföld

A járványhelyzetben sem változott a nukleáris biztonság szintje

A járványhelyzetben sem változott 2020-ban a nukleáris biztonság szintje - közölte kedden az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) az évindító elektronikus sajtótájékoztatóján közzétett sajtóanyagban.

2021. Január 19. 17:06, kedd | Kék hírek

Elítéltek öt dohánycsempészt

Letöltendő börtönbüntetésre ítélt a bíróság - nem jogerősen - négy férfit bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt.

2021. Január 19. 16:06, kedd | Belföld

Megdöbbentő balesetet vettek videóra

Mint egy akciófilmben, olyan döbbenetes balesetet vett fel egy autó fedélzeti kamerája Gyarmatnál, Győr-Moson-Sopron megyében.