Városlista
2019. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2014. Február 10. 00:00, hétfő | Helyi sport

Sport XXI. Edzőtábor Tatán

Sport XXI. Edzőtábor Tatán

Ifjú párbajtőrözők vendégeskedtek a hétvégén az Olimpiai Edzőtáborban

Dierra Ferenccel a BHSE mesterével beszélgettünk a programról és az itt zajló munkáról
Kik és hogyan juthatnak el az edzőtáborba?
Az Olimpici párbajtőr versenyek alapján az első öt legjobb vívó juthat ide a gyermek, újonc és serdülő korosztályból.
Milyen támogatást kapnak a megvalósításhoz?
Két helyről érkezik a támogatás: a fő támogatónk a Magyar Olimpiai Bizottság illetve a további forrásokat a Magyar Vívószövetség adja ehhez a sorozathoz.
Mennyi tábort terveznek még 2014-ben?
Budapesten kettő, két vidéki helyszínen, Szolnokon és itt Tatán szervezünk egy-egy edzőtábort ebben az évben, valamint nyár elején Esztergomban vagy Zánkán, nyár végén Balatonberényben az Erzsébet-tábor keretén belül várjuk majd a legjobbakat.
Milyen munka zajlik itt?
A mai nap a bemelegítést lábmunka követi, majd verseny szimuláció, amely felkészíti a gyerekeket a komolyabb, nagyobb versenyekre végül a nyújtás zárja az edzést.
Miért tartja fontosnak már ilyen korú gyerekek részére az edzőtábort?
Fontos az utánpótlás biztosítása, mint minden sportágnál. Inspirálja az ilyen korú gyereket a további vívásra és erőt ad a többieknek, akik még nem jutottak el ide, hogy ez nem lehetetlen feladat.
Megkérdeztünk pár fiatalt, honnan jöttek, mik a terveik és miért szeretnek edzőtáborba jönni.
Egerszegi Alexandra vagyok Miskolcról és a Diósgyőri Vívó Egyesületben sportolok. Magyar- és Vidékbajnokságot nyertem, szeretnék ebben az évben is Magyar Bajnokságot nyerni és válogatottként kijutni a kadet Európa és Világbajnokságra. Másodszor vagyok itt és szerintem összehoz bennünket ez a tábor és erősít minket a vívásban.
Farkas Csaba vagyok Cserszegtomajon élek és az Sz-L Bau Balaton Vívóklubban vívok. A versenyeken az első nyolc között szoktam végezni, jelenleg a ranglistán a 3. helyen állok. Mindenképp szeretném az Országos Bajnokságon az első négy között befejezni ezt az idényt. Harmadszor veszek részt ebben a programban, szeretek itt lenni, mert több olyan sráccal is vívhatok, akik nem a klubtársaim és ez a fejlődésemet segíti elő.
Gnám Tamarának hívnak, a TSC vívószakosztályának a versenyzője vagyok. Saját korcsoportomban a második helyen állok, a serdülő korosztály ranglistáját vezetem most. Szeretnék az Országos Bajnokságban az első három helyezett között végezni és a kadet korosztályban jól szerepelni. Harmadszor vagyok az edzőtáborban, nagyon jó a hangulat, kemények az edzések és a legjobbakkal készülhetek fel a következő versenyeimre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 16. 09:56, hétfő | Belföld

Gázpisztolyt rántott elő egy fesztivál közepén egy vanyarci férfi

Egy 60 éves vanyarci férfit állítottak elő a pásztói nyomozók a minap.

2019. Szeptember 16. 08:51, hétfő | Külföld

Ismét szexuális zaklatással próbálják hírbe hozni Brett Kavanaugh amerikai főbírát

Ismét szexuális zaklatással próbálják hírbe hozni Brett Kavanaugh amerikai főbírát, a szövetségi legfelsőbb bíróság tavaly megválasztott új tagját. Donald Trump elnök per indítását javasolja az érintett bírónak.

2019. Szeptember 16. 07:33, hétfő | Bulvár

Megőrizte első helyét az Az bohóca, nyomában a sztriptíztáncosnőkről szóló krimi

Megőrizte első helyét az Az: Második fejezet című bohócos horror az észak-amerikai mozikban, a sztriptíztáncosnőkről szóló krimi is meglepően nagy bevétellel nyitott - írta a Variety.com filmes portál.

2019. Szeptember 16. 07:19, hétfő | Külföld

Trump: az amerikai kormány csőre töltve készen áll a válaszadásra a Szaúd-Arábia elleni támadások után

Az amerikai kormány csőre töltve készen áll a válaszadásra a Szaúd-Arábia elleni támadások után – jelentette ki vasárnap esti Twitter-bejegyzésében Donald Trump amerikai elnök.