Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2014. Február 27. 00:00, csütörtök | Helyi sport

Tatai vívó az EB bronzérmes párbajtőrcsapatban!

Tatai vívó az EB bronzérmes párbajtőrcsapatban!

Esztergályos Patrik (OMS-Tata) is remekelt a csapatversenyen

Hétfőn kezdődött Jeruzsálemben a vívók Kadet és Junior Európa-bajnoksága, ahol több tatai vívónk is képviselte hazánkat. A hét elejei verseny az egyéni számokkal kezdődött, ahol 4 magyar ifjúért szoríthattunk. A csoportmérkőzéseket követően a legjobb nyolc közé jutásért Patrik egy olasz vívótól kapott ki egy tussal, így 10.-ként zárta az egyéni versenyszámot, amelyben csapattársa Siklósi Gergő SZ-L BAU Balaton kiválósága ezüstérmes lett.
Kedden a hölgyek léptek pástra, ahol a tatai Molnár Petrának drukkolhattunk, akinek nem sikerült a legjobb 16 közé jutni, így 24.-ként végzett, mármint Európa legjobb 24. párbajtőrözőjeként :).
Szerda már a csapatversenyről szólt, ahol magyar csapat Siklósi Gergő, Tóth Gergely, Esztergályos Patrik és Bakos Bálint összeállításban lépett pástra. A török csapatot könnyedén legyőzve, a negyeddöntőért Nagy-Britanniát leiskolázva (45:19), jöhettek a lengyelek a döntőbe jutásért. Sajnos, 39:44-re kikaptunk, de következett a bronzmeccs, ahol a fiúk olyan fölényes győzelmet arattak Franciaország ellen (45:25), ami ritkaság még kadet korosztályban is. Gratulálunk a bronzérmes csapatnak és az edzőknek: Partali Csabának, Plásztán Attilának, Szalay Gyöngyinek, Patócs Zsoltnak, Danka Sándornak.
Csütörtökön a hölgyek párbajtőrcsapatának szoríthatunk, a junior korosztályban Kun Anna (OMS-Tata) lép majd pástra március 2-án egyéni versenyszámban, a junior nő párbajtőrcsapat március 4-én száll harcba, reményeink szerint éremért.
Az Európa-bajnokság on-line eredményei: ITT

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 18:15, kedd | Sport

Rally: Szeretnék egy jót meccselni!

Gutai Marcell - Skroby - Juhász Média Kft. Honda Civic Type-R Salgó Rally 2020 - 2020.07.18-19.

2020. Július 14. 18:02, kedd | Külföld

Több amerikai milliomos a gazdagokra kiszabott adók emelését sürgeti

Több amerikai milliomos nyílt levélben a gazdagokra kiszabott adók emelését sürgette, de nemcsak az amerikai, hanem a világ kormányainál annak érdekében,

2020. Július 14. 17:05, kedd | Belföld

Felfüggesztett börtönt kapott a hatéves fiát vezetni engedő férfi

Egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki végzésben a Kiskőrösi Járási Bíróság a hatéves fiát autót vezetni engedő férfire - közölte a Kecskeméti Törvényszék kedden az MTI-vel.

2020. Július 14. 16:01, kedd | Külföld

Közös holdbázis létrehozásának lehetőségéről tárgyalt Oroszország és Kína

Oroszország és Kína hétfőn megvitatta az űrkutatásban, egyebek között egy tudományos holdbázis lehetséges létrehozásában folytatott együttműködés kérdéseit