Városlista
2022. január 25, kedd - Pál

Hírek

2014. Február 27. 00:00, csütörtök | Helyi sport

Tatai vívó az EB bronzérmes párbajtőrcsapatban!

Tatai vívó az EB bronzérmes párbajtőrcsapatban!

Esztergályos Patrik (OMS-Tata) is remekelt a csapatversenyen

Hétfőn kezdődött Jeruzsálemben a vívók Kadet és Junior Európa-bajnoksága, ahol több tatai vívónk is képviselte hazánkat. A hét elejei verseny az egyéni számokkal kezdődött, ahol 4 magyar ifjúért szoríthattunk. A csoportmérkőzéseket követően a legjobb nyolc közé jutásért Patrik egy olasz vívótól kapott ki egy tussal, így 10.-ként zárta az egyéni versenyszámot, amelyben csapattársa Siklósi Gergő SZ-L BAU Balaton kiválósága ezüstérmes lett.
Kedden a hölgyek léptek pástra, ahol a tatai Molnár Petrának drukkolhattunk, akinek nem sikerült a legjobb 16 közé jutni, így 24.-ként végzett, mármint Európa legjobb 24. párbajtőrözőjeként :).
Szerda már a csapatversenyről szólt, ahol magyar csapat Siklósi Gergő, Tóth Gergely, Esztergályos Patrik és Bakos Bálint összeállításban lépett pástra. A török csapatot könnyedén legyőzve, a negyeddöntőért Nagy-Britanniát leiskolázva (45:19), jöhettek a lengyelek a döntőbe jutásért. Sajnos, 39:44-re kikaptunk, de következett a bronzmeccs, ahol a fiúk olyan fölényes győzelmet arattak Franciaország ellen (45:25), ami ritkaság még kadet korosztályban is. Gratulálunk a bronzérmes csapatnak és az edzőknek: Partali Csabának, Plásztán Attilának, Szalay Gyöngyinek, Patócs Zsoltnak, Danka Sándornak.
Csütörtökön a hölgyek párbajtőrcsapatának szoríthatunk, a junior korosztályban Kun Anna (OMS-Tata) lép majd pástra március 2-án egyéni versenyszámban, a junior nő párbajtőrcsapat március 4-én száll harcba, reményeink szerint éremért.
Az Európa-bajnokság on-line eredményei: ITT

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 25. 08:00, kedd | Külföld

Februárban szűnik meg az Angliába utazók érkezés utáni tesztelési kötelezettsége

Februárban szűnik meg a külföldről Angliába utazók érkezés utáni koronavírus-tesztelési kötelezettsége - jelentette be hétfőn Grant Shapps brit közlekedési miniszter.

2022. Január 25. 07:00, kedd | Külföld

Fizetőssé válik az elektromosautó-töltés az autópályákon Horvátországban

Horvátországban hétfőtől a legtöbb helyen fizetőssé válik az elektromosautó-töltés az autópályákon - közölte a Horvát Elektromos Művek (HEP) ELEN nevű elektromos villámtöltő-hálózata honlapján.

2022. Január 25. 06:00, kedd | Belföld

Így védhetők ki a téli munkavégzés veszélyei

Az átlagosnál hidegebb időjárás miatt fokozottan ügyelni kell a biztonságos munkavégzésre, a téli körülményekből fakadó egészségi ártalmak megelőzésére

2022. Január 25. 05:00, kedd | Külföld

Nem lesz zárlat az omikron miatt Oroszországban

Nem került szóba, hogy a koronavírus omikron mutációjának terjedése miatti zárlatot vezessenek be Oroszországban, az operatív törzs adatai szerint nem tapasztalható a kórházban kezeltek számának ugrásszerű növekedése