Városlista
2023. október 2, hétfő - Petra

Hírek

2023. Április 14. 13:54, péntek | Belföld
Forrás: mti

Pofátlan(tan)ítás: Több százszor bírságoltak a rendőrök három hónap alatt

Pofátlan(tan)ítás: Több százszor bírságoltak a rendőrök három hónap alatt

Több száz bírságot szabtak ki a rendőrök szabálytalan autósoknak az év első három hónapjában a \"Pofátlan(tan)ítás\" ellenőrzések során - tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a BRFK civil jellegű, kamerás járművekkel is ellenőrzi a forgalmat, hogy kiszűrjék a másokra veszélyt jelentő, illetve kirívó szabálysértéseket elkövető közlekedőket.

Az ellenőrzések során 19 járművezetőt állítottak elő, kilencet elfogtak, valamint 23 esetben büntető, 31 esetben szabálysértési feljelentést tettek.

A rendőrök 313 esetben szabtak ki közigazgatási bírságot többek között a tilos jelzésen áthaladás, a kötelező haladási irány megszegése, vagy a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

Helyszíni bírságot 461 esetben szabtak ki vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használat, záróvonal átlépés, buszsáv jogosulatlan használat, irányjelzés elmulasztása és útburkolati jel figyelmen kívül hagyása, valamint elsőbbségi szabály megszegése miatt.

A közlemény szerint az akciót a BRFK a jövőben is folytatja.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 02. 06:00, hétfő | Belföld

MÁV: hétfőtől több pótlóbusz segíti az utazást a győri vasútvonal felújítása idején

Hétfőtől több pótlóbuszjáratot állít forgalomba a MÁV a győri vasútvonal felújítása idejére Bicske, Tatabánya és Budaörs térségében - közölte a vasúttársaság vasárnap az MTI-vel.

2023. Október 01. 10:57, vasárnap | Belföld

Nemzeti Vágta - Ma rendezik a döntőt

A hétvégén Szilvásváradon minden a lovakról szól: a Nemzeti Vágta vasárnapi döntőjét idén először Budapesten kívül, a lipicai ménes otthonában rendezik meg, az eseményt vasárnap 15 órától a Duna televízió élőben közvetíti.

2023. Október 01. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 39. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: