Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. November 10. 09:18, hétfő | Helyi sport

Pontszerzés az utolsó másodpercben

Pontszerzés az utolsó másodpercben

Drámai végjáték után 26-26-os döntetlent ért el idegenben a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Vecsés ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 8.fordulójában, szombat este

A TAC a lefújás előtt egy perccel még kétgólos hátrányban volt, a fekete-fehérek utolsó találata végül szinte a lefújással egy időben született meg. Az NBII-es női csapat újra győzött, ezúttal a TFSE-t verték hazai pályán. Kulcsár Gyöngyiék sorozatban hatodik sikerüket érték el, és továbbra is dobogós helyről várják a folytatást.
Tavaly mindkét meccset a Tatai AC nyerte, Tatán 33-26-ra, Vecsésen 34-24-re nyertek a fekete-fehérek. A bajnokság végén a TAC harmadik lett, a Vecsés a 12-ik helyen zárt.
A tavaly óta alaposan megerősödött Vecsés kezdte jobban a találkozót, a 10. percben 6-5-re vezettek. A TAC ugyan egyenlített, de a védekezés nem volt az igazi, és 9-9 után megint a hazaiak kaptak jobban lábra. Az első félidőt végül az utánpótlás válogatott Tóth Patrik vezérletével 16-13-mal zárta a Vecsés.
A második játékrészre feljavult a Tatai AC védekezése, ám ezzel szinte párhuzamosan a támadójáték kezdett akadozni. A fiúk hiába mentek előre megalkuvás nélkül, kimaradtak a helyzetek, még emberelőnyből sem sikerült közelebb férkőzni az ellenfélhez. A 40.percben 22-18-ra, az 50-ikben 24-20-ra vezettek a hazaiak. Már minden veszni látszott, hiszen 26-24-os vecsési előnnyel kezdődött az utolsó perc, amikor elkezdődött a TAC-varázslat. Előbb Kanyó Ádám dobott nagyon fontos gólt, majd az utolsó utáni pillanatban, egy kettős emberelőnyös szituációban, az előrehúzódó Varga Attila kapus határozott zárása után Schneider Patrik egyenlített, a vége így 26-26 lett.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 8.forduló:
Vecsés – Tatai AC 26-26 (16-13)
legjobb tatai góldobók: Kiss Ádám 8, Kanyó Ádám 4
„A sírból hoztuk vissza az egy pontot, a csapat megmutatta, hogy van tartása, ennek örülök. Tudomásul kell venni, hogy a kézilabda csapatjáték, ha túl sok az egyéni megoldás, akkor nagyon megnehezítjük a saját dolgunkat. Igen sokat kell most dolgoznunk, hogy az ilyen találkozókat biztosan meg tudjunk nyerni” – mondta a mérkőzés után Fülöp Péter vezetőedző.
„Bár esélyesként érkeztünk, a végén szinte lehetetlen helyzetből mentettünk egálra. Az a kis plusz koncentráció hiányzott, hogy adott szituációban a legjobb megoldást válasszuk. A végén egy kis szerencse is kellett, előrementem egy zárásra, Patrik helyzetbe került és bedobta, így meglett az iksz” – tette hozzá Varga Attila.
A bajnokság élmezőnye:
1.Vác 8 mérkőzés / 16 pont
2.Szentendre 7 / 10
3.Százhalombatta 8 / 10
4.Tatai AC 8 / 9
juniorok:
Vecsés – Tatai AC 35-24 (15-11)
legjobb tatai góldobó: Kiss Máté 5

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás