Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Szeptember 23. 09:29, hétfő | Helyi sport

Pontszerzés Százhalombattán

Pontszerzés Százhalombattán

35-35-ös döntetlent játszott a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a Százhalombatta ellen az NBI/B Nyugati csoportjának második fordulójában, szombaton

A TAC végig kézben tartotta a mérkőzést, és sokáig úgy tűnt, hogy elhozza mind a két pontot, de a hektikus végjátékban a hazaiaknak végül sikerült az egyenlítés.
A tavalyi ezüstérmes otthonába látogatott a Tatai AC, legutóbbi találkozójukon 26-26-ös döntetlen született egy végletekig kiélezett csatában. A szombati mérkőzés is jó csatát ígért, hiszen mindkét együttes győzelemmel kezdte az új szezont.
A találkozó elején mindkét csapat alaposan bekezdett, gyors és izgalmas játékot láthattak a nézők. A Tatai AC hamar lépéselőnybe került, látványos és kombinatív játékkal vezetett ellenfele ellen. Jól működtek az egy az egyben szituációk, főleg Schneider Patrik volt elemében, aki a mérkőzés ezen szakaszában sorra szerezte a gólokat. A félidőre 20-17-es Tatai AC vezetéssel vonulhattak be a csapatok.
A második játékrészben is maradt a gyors játék, a TAC tartotta előnyét, a hazaiak pedig mindent megpróbáltak, hogy utolérjék ellenfelüket. Nyitott védekezésre váltottak, és a középkezdések után is villámgyorsan támadásba lendültek. A kulcshelyzetekben azonban a Tatai AC mindig betalált, így az utolsó perc kétgólos vendégvezetéssel kezdődött. Ekkor minden mindegy alapon a hazaiak egészpályás letámadásra váltottak, és két labdaszerzés után egyenlítettek. Az utolsó támadásnál a TAC dobhatott volna gólt, Szám Ferenc tört be ziccerben, amikor szabálytalankodtak ellene. A bírók azonban ahelyett, hogy időntúli büntetőt adtak volna, úgy ítélték meg, hogy lejárt az idő és véget vetettek a találkozónak.
NBI/B, Nyugati csoport, 2. forduló:
Százhalombatta -Tatai AC 35-35 (17-20)
legjobb tatai góldobó: Hollós Máté 8
"Ez egy megnyert találkozó volt, de sajnos hagytuk kiénekelni a szánkból a sajtot, így a vége döntetlen lett. Értékes pontot szereztünk Százhalombattán, de a mérkőzés képe alapján többet érdemeltünk volna. Az első két fordulóban a tavalyi bajnokság két dobogósával játszottunk és szereztünk 3 pontot. Megyünk tovább, és remélem, hogy legközelebb, egy hasonlóan szoros végjátékból már győzelemmel tudunk kikerülni"-mondta a lefújás után Fülöp Péter, vezetőedző.
"Általában 35 gól idegenben elég a győzelemhez, most viszont döntetlen lett belőle. Nehéz volt, egy jó csapat ellen játszottunk, de a játék alapján nekünk kellett volna nyerni. Remélem, a tavaszi visszavágón győzünk, és akkor felértékelődik a most szerzett egy pont is"-mondta a találkozót követően Hollós Máté, a csapat legeredményesebb játékosa.
juniorok:
Százhalombatta -Tatai AC 37-28 (22-12)
legjobb tatai góldobó: Szurcsik Vince 7
"Fiatal csapatom hétről hétre fejlődik, jól küzdöttek, harcos játékot nyújtottak. A múlt héten az első félidőben voltak jobbak, most pedig a másodikban. Kell még egy kis idő, hogy beleszokjanak ebbe a bajnokságba. Ma is látszott, hogy a tavaly még kiegészítő emberek lassan ráéreznek arra, hogy milyen az, amikor rajtuk múlik egy találkozó"-mondta Szurcsik István a fiatalok edzője.
"Nagyon igyekeztünk és próbáltunk csapatként működni. Nem volt egyszerű, mert az ellenfél játékosai nagyobbak és erősebbek voltak. Ennek ellenére betörésekből, indulásokból, sőt, átlövésből is sikerült betalálnunk"-fogalmazott Szurcsik Vince, az összecsapáson hét gólt szerző irányító-átlövő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás