Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. November 18. 00:00, szerda | Helyi sport

Pontszerzés Veszprémben

Pontszerzés Veszprémben

Döntetlent játszott a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a Veszprém U23 ellen az NBI/B Nyugati csoportjának kilencedik fordulójában, szombaton.

A változatos mérkőzésen sokáig a TAC-nál volt az előny, aztán a veszprémi fiatalok vették át a vezetést, végül a lefújás előtt hétméteresből egyenlítettek a fekete-fehérek.
Az előző szezonban mindkét mérkőzést a Tatai AC nyerte, ősszel hazai pályán 37-24-re, tavasszal Veszprémben 32-25-re győzött a TAC. A Tatai AC a negyedeik, a Veszprém a tizenegyedik helyen végzett a bajnokság végén.
Álmosan kezdett a Tatai AC, a lendületes veszprémi fiatalok 4-1-re, majd 6-2-re is vezettek. A félidő közepére aztán összeállt a tatai védelem, a huszadik percben már csak egy gól volt a hátrány (10-9). A vendégcsapat átvette az irányítást, és Kanyó Ádám, illetve Endrédi Dezső eredményes szélsőjátékának köszönhetően a szünetben már a TAC vezetett (13-15).
A második félidőben is maradt a tatai előny, Kállai Martin rendre betalált, hátul pedig viszonylag jó hatásfokkal sikerült semlegesíteni a veszprémi lövőket, illetve a beállóst. 21-17-re és 27-24-re is vezetett a TAC, amikor kimaradt egy emberelőny, sőt, gól kaptunk belőle. Ez lendületet adott a hazaiaknak, kiegyenlítettek, majd 29-28-ra a vezetést is átvették. Még az utolsó percben is ott volt az előny, ekkor lehoztuk a kapust, megkülönböztető mezben pedig Kanyó Balázs lépett pályára. A két beállós figura meghozta az eredményt, kiharcoltunk egy hetest, amit 5 másodperccel a vége előtt Hímer Csaba értékesített. Egyet még támadhatott a Veszprém, de maradt a döntetlen (30-30).

Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 9.forduló:
Veszprém U23 – Tatai AC 30-30 (13-15)
legjobb tatai góldobók: Endrédi Dezső, Kanyó Ádám 6-6
„Bár a végén nekünk kellett egyenlíteni, úgy érzem, elvesztettünk egy pontot. Az első tíz percet leszámítva mi irányítottunk, és sokáig úgy nézett ki, hogy, ha nehezen is, de meglesz a győzelem. Az emberelőnyös helyzetből azonban rosszul jöttünk ki, és a végén nekünk kellett kapaszkodni a döntetlenért. Ezt a mérkőzést meg kellett volna nyerni” – mondta a lefújás után Radnai Nándor, aki a Tatabánya mérkőzése miatt távollévő Sibalin Jakab helyett, Márton Ádámmal együtt irányította a Tatai AC-t a mai találkozón.
„Idén először sikerült hat gólt dobnom, köszönöm a fiúknak a sok jó labdát. Örömöm azonban nem teljes, hiszen a győzelem nem jött össze. Ha úgy nézem, hogy a végén mi egyenlítettünk, akkor félig tele, ha a mérkőzés összképét veszem, akkor félig üres a pohár” – tette hozzá Endrédi Dezső.

Juniorok:
Veszprém II - Tatai AC 31-27 (15-14)
legjobb tatai góldobó: Szurcsik Vince 9
„A vereség ellenére büszke vagyok a csapatra. A serdülők mérkőzése miatt kicsit kevesen voltunk, de így is a 45-50-ik percig abszolút egyenlő ellenfelei voltunk a Veszprémnek. Egy kis koncentráció hiányzott a végén, de a fiúk a tisztességgel helytálltak, erre a teljesítményre lehet építkezni a későbbiekben” – értékelt Márton Ádám, a junior csapat trénere.

Női kézilabda NBII, Északi csoport, 8.forduló:
Tatai AC – Tatabánya 33-23 (20-8)
legjobb tatai góldobók: Völgyi Ágnes 9, Kulcsár Gyöngyi 5, Mayer Lívia 4, Antal Dominika 3
„A Tatabánya készült belőlünk, de mi is tartogattunk meglepetéseket. A figurákat a végletekig kijátszottuk és új emberelőnyös szituációkat is kipróbáltunk. Nagyon jó felfogásban és kiváló formában kézilabdáztunk, tetszett a mai produkció” – értékelt a lefújás után Csányi Gábor vezetőedző.
„Jól ment ma az egész csapatnak, mindenki hozzá tudott tenni a győzelemhez. A védekezés és a kapusteljesítmény átlagon felüli volt, ez megadta az alapot a támadásokhoz. Az ellenfél többféle védekezést is megpróbált, de ma minden helyzetre volt válaszunk” – tette hozzá Völgyi Ágnes.

Juniorok:
Tatai AC – Tatabánya 27-20 (13-11)
legjobb tatai góldobók: Nyitrai Viktória 7, Kurcsik Nóra, Stodola Eszter 6-6
„Remekül játszottak a lányok, elégedett vagyok a hozzáállással és az eredménnyel. Főleg az első félidőben jó volt a védelem és a kapusteljesítmény, elöl pedig bejöttek a figurák. Megyünk tovább, dolgozunk, remélem, a hátralévő fordulókban is így játszik a csapat” – mondta a találkozót követően Gubicza István, a fiatalok edzője.
„Szerencsére úgy folytattuk, ahol a múlt héten a második félidőt befejeztük. Akartunk, hajtottunk és most a megoldások is bejöttek. Erővel is bírtuk, nagyon örülünk a sikernek” – fűzte hozzá Nyitrai Viktória.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás