Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Október 12. 08:57, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotók: MTI/Máthé Zoltán

Porva lovasa nyerte a 13. Nemzeti Vágtát

Porva lovasa nyerte a 13. Nemzeti Vágtát

Ördög Alen, Porva lovasa Ricardó nevű lován nyerte a 13. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap a budapesti Hősök terén.

Ördög Alen lovával Hajós, Temerin, Kézdialmás és Baja versenyzőjét utasította maga mögé a Millenniumi emlékmű körül kialakított különleges pályán.

A 2020 leggyorsabb lovasa címet elnyert porvai versenyző egy 1848-as huszárszablyát és ötmillió forintos jutalmat, a Nemzeti vágta vándordíját vehette át az ünnepélyes díjátadón.

A döntőben másodikként befutó Földes Bence, Hajós lovasa egymillió forintot, a harmadik helyezett Nagy Arnold, Temerin versenyzője félmillió forintot jutalmat kapott.

Délután megrendezték a kishuszár vágta döntőjét is, amelyen Vörös Tamara, Csetény lovasa aratott győzelmet Nárcisz nevű lován.

A nemzetközi futamon, amelyen Magyarországon élő külföldi lovasok versengtek a koronavírus-járvány miatti beutazási korlátozások miatt, Szlovénia képviselője győzedelmeskedett.

A Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok arab ménesének shagya-arab lovain összesen tíz ország szállt versenybe: Magyarország mellett Horvátország, Szlovákia, Románia, Mexikó, India, Mongólia, Szlovénia, Csehország és Szerbia. A döntőbe jutott hat országból második helyen a mexikói lovas, a harmadik helyen a horvát versenyző végzett, negyedik Szerbia, ötödik Magyarország, hatodik India lett. Magyarországot Makoviczki Ákos képviselte.

A Hősök terén felállított speciális pályán a kétnapos versenysorozat ideje alatt 72 magyarországi és határon túli terepülés lovasa mérte össze tudását az elő- és középfutamokon.

Idén a versenyt a járványhelyzet miatt lelátók és közönség nélkül rendezték meg. Az eseményről ugyanakkor nem maradtak le a lovassportok iránt érdeklődők, a Duna televízió közvetítésekben számolt be a futamokról.

A kétnapos eseményt a www.mediaklikk.hu oldalon élőben folyamatosan követhették a nézők.

Címkék: , lovas, Nemzeti Vágta, porva

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során