Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. Március 09. 09:16, szerda | Helyi

Presztízsmérkőzés a Győr ellen

Presztízsmérkőzés a Győr ellen

27-20-as vereséget szenvedett a Tatai AC férfi kézilabda csapata hazai pályán a SZESE-Győr ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 18. fordulójában, vasárnap. A TAC jövő héten a Százhalombatta ellen javíthat idegenben.

Ősszel hazai pályán a Győr 21-19-re nyert. A kupában is összefutott a két csapat, Tatán 40-29-es vendég siker született.
Jól kezdte a találkozót a Tatai AC, a tizedik percben 6-4-re vezettek Kanyó Bencéék. Mindkét csapat játszotta játékát, majd a félidő közepén nagyot fordult a világ: a hazaiak kihagyták a helyzeteiket, a vendégek pedig egyre többször betaláltak. A TAC negyedórán keresztül nem lőtt gólt, így végül 12-8-as győri előnnyel fordulhattak az együttesek.
Fordulás után is hasonló játékot láthatott a szép számban kilátogató publikum. Hiába került helyzetbe a Tatai AC, vagy a kapus hárított vagy mellé ment a labda. 17-12-re, majd 22-15-re vezettek a vendégek, és hiába próbált meg mindent a TAC, nem csökkent a hátrány. Védekezésben előbb jött az 5+1, majd a 4+2, végül az emberfogás, de ez sem hozta meg az eredményt. Ha ugyanis sikerült kivédekezni a támadást, elöl még a legnagyobb ziccerek sem mentek be. Szerencséje sem volt a TAC-nak: jól jellemzi az estét a jelenet, amikor Kanyó Bence lövése után három kapufát érintve pattant ki a labda, amit aztán megszerzett a Győr és gólt dobott a túloldalon. A vége 27-20 lett Győrnek, a Tatai AC jövő héten idegenben, a Százhalombatta ellen javíthat.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati-csoport, 18.forduló:
Tatai AC – SZESE-Győr 20-27 (8-12)
legjobb tatai góldobók: Juhász Ádám, Kanyó Ádám 3-3

„Nem tudtuk megvalósítani a megbeszélteket. Az erős és magas győri fal ellen nem húztuk szét kellően a támadásokat, nem volt kellő lendület bennünk. Ennek ellenére többször lőttünk kapura, mint az ellenfél, de negyven százalék alatti helyzetkihasználással nem lehet meccset nyerni ” – mondta a lefújás után Sibalin Jakab, vezetőedző.
„Vezettünk az elején, aztán egy emberelőnyből nagyon rosszul jöttünk ki: nem lőttünk gólt, viszont kaptunk kettőt. Ez megfogta a csapatot, hátrányba kerültünk és utána már csak futottunk az eredmény után. Akartunk, küzdöttünk, de rengeteg technikai hibát vétettünk, ami ma nem fért bele” – tette hozzá Kanyó Ádám.
juniorok:
Tatai AC – SZESE-Győr 21-28 (10-12)
legjobb tatai góldobók: Fodor Gábor, Sajóvölgyi Dávid 5-5

„Amíg bírtuk erővel, addig partiban voltunk. Aztán ahogy fáradtak a kulcsemberek, jöttek a hibák, amiket az ellenfél kihasznált. A végén mindenki lehetőséget kapott, összességében a fiúk nagyrészt megvalósították a megbeszélteket, küzdöttek, hajtottak” – összegezte a látottakat Márton Ádám, a junior csapat edzője.

„Az első félidőben jól védekeztünk, elöl azonban sokszor nem tudtuk pontosan megjátszani a beállóst. Amikor alsó sarkot lőttünk, általában bement, de, amikor a felsőt erőltettük, a kapus védeni tudott. Hátul kicsit sok hétméterest kaptunk, nem éreztem mindegyiket indokoltnak” – fűzte hozzá Magyar Norbert, a csapat kapusa.

női NBII, Északi-csoport, 14.forduló:
Tatai AC – Hort-Csepel 33-15 (14-7)

„Végig kézben tartottuk a mérkőzést, koncentráltan, jól játszottunk. A helyzeteket is megfelelő arányban használtuk ki, így a győzelem nem forgott veszélyben. A mai találkozó remek felkészülés volt a jövő heti, Kinizsi elleni rangadóra. Nem lesz könnyű mérkőzés, de mindenképpen vissza szeretnénk vágni az őszi vereségért” – mondta Kulcsár Gyöngyi.

juniorok:
Tatai AC – Hort-Csepel 28-26 (15-14)
legjobb tatai góldobók: Sajdli Rebeka 10, Antal Dominika 8
„Nagyon jó meccset játszottunk a hazai közönség előtt. A védekezés átlagon felüli volt, mindenki harapott, akart. Az elején elmentünk néhány góllal és az előnyt a végéig tudtuk tartani. Sokat számított, hogy Antal Dominika játszott, nagyon kellett már ez a siker. A győzelmet a ma 18-ik születésnapját ünneplő fiamnak ajánlom” – értékelt Gubicza István, a fiatalok trénere.
„Végig vezettünk, de fej-fej mellett haladt a két csapat. A korábbi fordulók alapján bíztunk a pontszerzésben, és bár izgultunk egy kicsit, mindenki odatette magát, szívvel-lélekkel küzdöttünk. Nagyon fontos volt a mai siker, mert a lányok megtapasztalták, hogy ilyen mentalitással, tűzzel esélyesebbnek tartott csapatokat is le lehet győzni” – fogalmazott Antal Dominika.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya