Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. Április 05. 09:04, kedd | Helyi

Rangadó Dabason

Rangadó Dabason

31-23-as vereséget szenvedett a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a Dabas ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 21.fordulójában, vasárnap. Két hét múlva hazai pályán a Veszprém U23 lesz az ellenfél.


Ősszel 28-25-re a Tatai AC nyert, a feljutásért csatázó Dabas a forduló előtt a második, a TAC a nyolcadik helyen állt.

Hamar előnybe került a hazai csapat, a tizedik percben 4-1-re, a huszadikban 10-5-re vezettek. A TAC hatos falat védekezett, de a balátlövőre volt néha ki-kilépő ember. A cél az volt, hogy a Dabas ne tudja játszani játékát, ahol lehet, faulttal állítsa meg őket a tatai fal. Ez többé-kevésbé működött, sajnos, a hazaiak másik „fegyvere”, a leindítás ellen nem találta meg az ellenszert a TAC. A mérkőzésen kilenc alkalommal fordultak le a dabasiak és összesen hét „könnyű” gólt szereztek. A félidő végén 16-11-es dabasi vezetéssel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

Fordulás után sem változott sokat a játék képe, továbbra is sok gólt kapott a TAC, a túloldalon pedig a legnagyobb ziccerek is kimaradtak. A Dabas emberhátrányból is betalált, a negyvenedik percben 21-13, tíz perccel később 24-19 állt az eredményjelzőn. A hajrát jól kezdte a TAC, sikerült hosszabban játszani, és belőni a helyzeteket, így az ötvenkettedik percben feljöttünk 25-21-re. Ennél közelebb azonban nem sikerült zárkózni, a vége 31-23-as dabasi siker lett.


Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 21.forduló:
Dabas – Tatai AC 31-23 (16-11)
Legjobb tatai góldobó: Juhász Ádám 5
„A Dabas volt a mérkőzés esélyese, de a látottak alapján jócskán maradt bennem hiányérzet. Amikor betartottuk a megbeszélteket, akkor partiban voltunk a feljutásra pályázó hazaiakkal, de rengeteg hibát vétettünk, ami megbosszulta magát. Ziccereket kihagytunk és sajnos, nem tudtuk megoldani a támadások utáni visszarendeződést” – mondta a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.

„Az eleje nem sikerült, hamar többgólos hátrányba kerültünk. Ezután végig futottunk az eredmény után, néha közelebb jöttünk, de sok helyzet kimaradt” – tette hozzá Juhász Ádám.


Juniorok:
Dabas – Tatai AC 31-23 (16-10)
Legjobb tatai góldobó: Szövérdffy Szabolcs 6

„Kicsit elfogytunk a bajnokság végére, sajnos a védekezésünk ma nem volt megfelelő. Támadásban sok helyzetet kihagytunk, így végül elég nagy lett a különbség. Jobb koncentrációval szorosabb meccset tudtunk volna játszani, kétszer így is visszajöttünk 3-4 gólra, de ennél több kell a későbbiekben” – értékelt a fiatalok trénere, Márton Ádám.
„Nyerni szerettünk volna, a dabasiak leindításai ellen viszonylag jól is védekeztünk. Elöl azonban hiába dolgoztunk ki rengeteg helyzetet, sok ziccer kimaradt. Több volt ebben a meccsben, de a kulcsmomentumokból a dabasiak jöttek ki jobban” – fűzte hozzá Czillahó Dávid, a junior csapat kapitánya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya