Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Február 16. 09:49, kedd | Helyi

Rangadó Vecsésen

Rangadó Vecsésen

Szoros mérkőzésen 26-24-es vereséget szenvedett a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a Vecsés ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 15. fordulójában, szombaton.

A találkozó végig kiegyenlített küzdelmet hozott, a TAC-nak még az utolsó percben is volt lehetősége az egyenlítésre, végül azonban a házigazdák szerezték meg a két bajnoki pontot.
Ősszel hazai pályán 25-24-re nyert a Tatai AC, a két csapat a forduló előtt egyaránt 16 ponttal állt, így kiélezett, szoros mérkőzésre volt kilátás Vecsésen.
Jól kezdett a Tatai AC, a tizedik percben 4-3-ra, a félidő közepén 6-5-re vezettek Kanyó Bencéék. A védekezés jól működött, az előzetes taktikának megfelelően az ellenfél irányítóját és balátlövőjét igyekezett semlegesíteni a TAC. A fordulat akkor következett be, amikor emberelőnyben játszva négy gólt kapott a Tatai AC, előbb 9-7-re, majd a félidőben 12-10-re vezetett a Vecsés.
A fordulás után is folytatódott a kemény, férfias csata. Sok kiállítás, nagy küzdelem a helyzetek kialakításáért: ez jellemezte az összecsapást. A negyvenedik percben 17-14-re, az ötvenedikben 22-18-ra vezetett a hazai csapat. A Tatai AC azonban nem adta fel, az utolsó percekben egy gólra felzárkóztak, sőt, nem sokkal a vége előtt már a döntetlenért támadhattak. Az akció nem sikerült, a Vecsés még dobott egy gólt, így a vége 26-24-es hazai győzelem lett.

Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 15. forduló:
Vecsés – Tatai AC 26-24 (12-10)
Legjobb tatai góldobó: Hímer Zoltán 5
„A várakozásoknak megfelelően küzdelmes, hajtós meccset játszott egymással a két hasonló játékerőt képviselő csapat. A védekezés hellyel-közzel működött, idegenben a 26 kapott gól nem sok. Sajnos, támadásban néhány ziccer mellett három hetes is kimaradt, így kikaptunk. Pedig még az utolsó percekben is volt esély; ha nagyobb lendülettel, tempósabban tudtunk volna játszani, meg tudtuk volna nyerni a mérkőzést” –mondta a lefújás után Márton Ádám, aki a Tatabánya mérkőzése miatt távollévő Sibalin Jakabot helyettesítve irányította a csapatot.
„Az utóbbi évekből találkozóiból kiindulva várható volt, hogy inkább küzdelmes, mint szép meccset fogunk játszani a Vecsés ellen. Ez így is lett, minden helyzetért, kiharcolt előnyért vért izzadt mindkét gárda. Ebben a kemény csatában tudtunk vezetni az első félidő feléig. Pontosan tudtuk, hogy, ha 25 dobott gól körül tartjuk a hazaiakat, akkor lehet esélyünk. Ezt a részét sikerült teljesíteni, sajnos, támadásban többet hibáztunk a kelleténél. A jövő héten, hazai pályán a Csurgó ellen mindenképpen javítani szeretnénk” – tette hozzá Kanyó Bence.

Juniorok:
Vecsés – Tatai AC 33-24 (16-12)
Legjobb tatai góldobó: Tóth Bence 7
„Amíg bírtuk erővel, koncentrációval, addig partiban voltunk a tabellán jóval előttünk álló Vecsés ellen. Védekezésben sikerült meglepni az ellenfelet, a taktikát végig igyekeztek betartani a fiúk. Az első félidő hajrájában is csak egy gól hátrányban voltunk, innen lett négy közte. Fordulás után többször visszajöttünk a meccsbe, a végén, 4-5 gólos különbségnél lehetőséget kaptak a cserék is. A kialakult különbség nem tükrözi a játék képét, körülbelül három góllal jár előttünk tudásban az ellenfél. De, ahogy a múlt héten, most is sok reményteljes momentumot láttam, ezekre építünk a jövőben” – fogalmazott a mérkőzést követően Márton Ádám, a fiatalok edzője.
„Az elején a 2-es védők előretolásával megleptük az ellenfelet, sok labdát szereztünk, tartottuk a lépést a Vecséssel. Támadásban befutásokkal, egy-egyezésekkel próbálkoztunk, és amíg nem fáradtunk el, döntetlen körül tartottuk az eredményt. A második félidőben is igyekeztünk, sajnos, a hajrában már nem volt esélyünk. De voltak nagyon jó periódusaink, remélem, a következő fordulókban még jobban tudunk játszani” – értékelt Tóth Bence.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya