Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. Február 24. 10:10, kedd | Helyi

Rangadók napja

Rangadók napja

Fontos mérkőzéseket játszottak a Tatai AC kézilabda csapatai a dobogós helyekért folytatott küzdelemben, szombaton

Az NBI/B Nyugati csoportjában a férfiak hazai pályán 34-30-ra kikaptak a Szentendre ellen, a női NBII Északi csoportjában a TAC 30-30-at játszott a Dorog ellen idegenben.
Ősszel a Tatai AC idegenben 28-26-ra verte a Szentendrét, mindkét együttes esélyes a dobogóra, így nagy csatára volt kilátás Tatán is.
Rangadóhoz méltón kezdődött a találkozó, a csapatok fej-fej mellett haladtak. Aztán fokozatosan elhúzott a TAC, a 10.percben 8-6-ra vezettek a fekete-fehérek. Elöl Schneider Patrik és Kanyó Ádám vezérletével meneteltek a hazaiak, hátul egy jól védekező fal mögött Czérna Tibor remekelt. A 20.percben már 16-10 volt, a hat gól a félidő végéig meg is maradt (20-14).
A második harminc perc kezdetén a TAC hét gólra növelt előnyét, és úgy tűnt, meglehet a győzelem. Aztán a hazaiak váratlanul elkezdték siettetni a támadásokat, az ellenfél pedig szívós munkával gólról gólra lefaragta hátrányát. A második félidőre becserélt irányítójuk hatékonyabban bontotta meg a TAC-falat, Sutka Norbert pedig szinte minden helyzetből betalált – a rutinos támadó végül 14 találatig jutott. Az 50.percben már csak 26-25-ös hazai előny állt a táblán, majd 27-26-ra már a Szentendre vezetett. Ebben az időszakban szinte semmi sem sikerült a vendéglátóknak, a Szentendre viszont rendre betalált, így kétgólos előnnyel fordultak az utolsó másodpercekre. A TAC még kijött egész pályás letámadásra, de ez sem segített, a vége 34-30-as vendég győzelem lett.
Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 16.forduló:
Tatai AC - Szentendre 30-34 (20-14)
Legjobb tatai góldobó: Schneider Patrik 6
"Gratulálok a Szentendrének. Két ellentétes félidőt láttunk, a másodikban csapatként nem tudtunk jól működni. Tudtuk, hogy mit fog játszani az ellenfél, külön készültünk játékosaiból, ennek ellenére ma nem sikerült megvalósítani a tervünket. Sajnálom, de szerdán újabb rangadó vár ránk a Vác ellen, ahol szeretnénk meglepetést okozni" - mondta a lefújás után Fülöp Péter vezetőedző.
"Hét góllal is vezettünk, talán elvitt minket a hév. Nagyon szerettünk volna győzni, ez a végén rosszul sült el. Csalódottak vagyunk, az első félidő után nem lett volna szabad így kikapni" - tette hozzá Schneider Patrik.
Juniorok:
Tatai AC - Szentendre 30-28 (13-13)
Legjobb tatai góldobók: Szerencsés Márk 9, Kiss Máté, Czillahó Dávid 7-7
"Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, szerencsére a sok betegség ellenére csütörtöktől már szinte teljes csapattal tudtunk készülni. Fegyelmezetten játszottunk, végig kézben tartottuk a találkozót, a második félidőben már öt góllal is vezetünk. Örülök, hogy az edzésen gyakoroltakból sok mindent viszontláttam, illetve mindig volt valaki, aki egy góllal, megmozdulással tovább tudta lendíteni a csapat szekerét. Kiemelném Szerencsés Márk, Kiss Máté és Czillahó Dávid gólerős játékát, illetve Lévai Marcell védőteljesítményét" - fogalmazott Márton Ádám, a fiatalok trénere.
"Egy jó ellenfél ellen értékes győzelmet arattunk. Elöl bejöttek a variációk, hátul pedig összeállt a védekezés, Balogh Dani is sok labdát fogott a kapuban. Jó mérkőzés volt, örülök a sikernek" - foglalta össze a látottakat Czillahó Dávid.
Női kézilabda NBII, Északi csoport, 12. forduló:
Dorog - Tatai AC 30-30 (17-12)
Legjobb tatai góldobók: Mayer Lívia13, Kőhalmi Zsófia 7
"Nagy iramú, jó színvonalú mérkőzést játszottunk. Minden játékosom nagy odaadással küzdött, akkor sem adták fel, amikor kicsit nagyobb hátrányban voltunk. A végén nyerhettünk volna, sőt, szerintem egy érvényes gólunkat nem adták meg, de így sem vagyok csalódott, győzelemmel felérő döntetlent értünk el közvetlen riválisunk otthonában" - értékelt Csányi Gábor vezetőedző.
"Örülök, hogy egy hét betegeskedés ellenére ilyen sok góllal tudtam segíteni a csapatot, egyben köszönöm a többieknek, hogy ilyen hatékonyan támogattak. Amikor a védekezésünk feljavult, akkor szinte varázsütésre kiegyenlítettünk, a győzelem is karnyújtásnyira volt. De így is örülök az egy pontnak, ez most a félig teli pohár esete" - mondta Mayer Lívia.
Az élmezőny a szombati mérkőzések után:
Juniorok:
Dorog - Tatai AC 26-15 (14-8)
Legjobb tatai góldobók: Nyitrai Viktória 7, Kutasi Dóra 4
"Egy dinamikus, gyors ellenfél ellen léptünk pályára. Amíg erővel és fejben is bírtuk, addig partiban voltunk, a félidők vége sikerült kevésbé. Sokat javult a lányok hozzáállása, ha így folytatjuk, az eredmények is jönni fognak" - mondta Gubicza István, a junior csapat edzője.
"Ősszel nagyon kikaptunk hazai pályán a Dorogtól, most szerettük volna megmutatni, hogy sokkal több van bennünk. Igyekeztünk és egy percig sem adtuk fel. Az elmúlt héthez képest sokat javultunk fejben, ez védekezésben és támadásban is meglátszott" - összegzett a találkozót követően Nyitrai Viktória.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya