Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. Szeptember 12. 10:30, hétfő | Helyi

Remek rajt, idegenbeli győzelemmel

Remek rajt, idegenbeli győzelemmel

27-21-re nyert a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a Veszprém U23-as együttese ellen az NBI/B Nyugati csoportjában, a 2016/17-es szezon nyitó mérkőzésén.

A nyáron alaposan átalakult TAC végig vezetve, jó játékkal szerezte meg a két pontot.

Tavaly ősszel, idegenben 30-30-at játszott egymással a két csapat, tavasszal Tatán 32-24-re a TAC nyert. A Tatai AC a kilencedik, a Veszprém U23 pedig a tizenegyedik helyen fejezte be a bajnokságot.
Nyáron mindkét gárda alaposan átalakult, a Tatai AC hét új játékost igazolt és visszatért a védelem tengelyébe a rutinos Hodi-Pongrátz László. A találkozó első perceiben a két együttes felmérte az erőviszonyokat, szerencsére ebből a TAC jött ki jobban: a 10. percben már 5-3-ra vezettek a fekete-fehérek. Idei első gólunkat a nyáron Tatára igazoló Jancsó Nándor szerezte egy szép elfutás után.
A hazaiak még kiegyenlítettek, majd 1-2 után még egyszer, de ezt követően már csak mi vezettünk, előbb két, majd három góllal. A félidő közepén növelhettük volna a különbséget, de kimaradt két hetes, így szoros maradt a meccs. Végig 2-3 gól volt a differencia, végül a félidő végén a végig jól irányító és gólerősen játszó Kisék Bence találatával 13-9-es TAC-előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.
Fordulás után nagyobb fokozatra kapcsolt a TAC és a 40.percben már 17-12 volt ide. A védelem sziklaszilárdan állt a lábán, Hodi-Pongrátz László és Szalczinger János élő falként magasodott a veszprémi fiatalok elé. A félidő közepén azonban Hodi-Pongrátz, harmadik két perces büntetése után piros lapot kapott, a hazaiak pedig két gyors hétméteressel visszajöttek a meccsbe (16-19). A veszprémi fiatalok lendületben maradtak és 21-19-re, majd 22-20-ra zárkóztak fel. Ekkor egy jól időzített tatai időkérés következett: a hajrában már nem volt kérdéses a győzelem. Az egyre többet kockáztató hazaiak ellen az utolsó percekben szinte tetszés szerint érte el találatait a TAC, a végén 27-21-es tatai győzelem született.

Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 1. forduló:
Telekom Veszprém U23 – Tatai AC 21-27 (9-13)
legjobb tatai góldobók: Kisék Bence 6, Galambos Bence 4
„Jó csapatmunkával értékes győzelmet arattunk. Igyekeztünk pótolni a sérülteket, mentálisan és fizikálisan is jó állapotban voltunk. Jó irányban halad a csapatépítés, ma mindenki hozzá tudott tenni, mindenki harcolt, küzdött. Örülök a két pontnak” – értékelt a lefújás után Márton Ádám, aki a Tatabánya mérkőzése miatt távollévő Sibalin Jakabot helyettesítve irányította a csapatot.
„A csapat jó kondiban, remek hozzáállással játszott, és bár az utolsó percekig kiélezett, szoros csata volt, végül hatgólos győzelmet arattunk. Voltak ugyan hibák, az első félidőben elég sok helyzetet kihagytunk, de végig egységesek maradtunk és megszereztük a két pontot. Ilyen bemutatkozást szerettem volna, örülök, hogy hasznára voltam a csapatnak, de ehhez kellett a társak segítsége, egymásért küzdve sikerült győzelemmel kezdeni a szezont ” – tette hozzá Kisék Bence, aki hat góljával a legeredményesebb tatai játékos volt a mai találkozón.

Juniorok:
Telekom Veszprém – Tatai AC 23-19 (12-10)
legjobb tatai góldobó: Bánky Bálint 4
„Ezt a mérkőzést meg kellett volna nyerni. A döntő pillanatokban azonban hibáztunk, így vereség lett a vége. A fiataloknak bátrabban kell odatenniük magukat, még jobban kellett volna harcolni. De az ország egyik legjobb hasonló korú csapata ellen végig partiban voltunk, remélem, a többségében még mindig serdülőkorú játékosaink hamar beleerősödnek a mezőnybe” – foglalta össze a látottakat Neukum Tamás, a junior csapat egyik edzője, aki Tatai AC egyik sorát adó budaörsi fiatalokat irányítja.
„Új a csapat, új a felállás, sok munka vár még ránk. Összességében nem volt rossz, természetesen folyamatosan dolgozni kell a hibák kijavításán. A csapatban sok a 15-16 éves, nekik fokozatosan fel kell venniük a junior bajnokság ritmusát” – mondta Márton Ádám, a csapat másik edzője, aki a tatai sort vezette a találkozón.

„Meg kell még szokni ezt a felállást, de sok pozitív dolgot láttam a pályán, nem volt rossz meccs. Végig szoros volt, mindenki igyekezett. Kicsit összecsiszolódunk és akkor még jobb lesz” – fogalmazott a tatai sor irányítója, Csics Bendegúz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya