Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Március 29. 08:56, szerda | Helyi

Remek siker a Vecsés ellen

Remek siker a Vecsés ellen

27-23-as győzelmet aratott a Tatai AC férfi kézilabda csapata hazai pályán a Vecsés ellen az NBI/B Nyugati csoportjának fordulójában, vasárnap. A jövő héten a bajnokság éllovasa, a Dabas lesz az ellenfél.

Ősszel Vecsésen a hazaiak nyertek 27-25-re, a forduló előtt Tatai AC a kilencedik, a Vecsés a negyedik helyen állt.
Az elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, komolyabb előnyt egyik együttes sem tudott kiharcolni. A Vecsés játéka a várakozásoknak megfelelően a rutinos, NBI-et is megjárt Kökény Tiborra épült, az ő semlegesítése látszott védekezésben a legfontosabb feladatnak. A TAC 5+1-es hátsó alakzattal állt fel, a zavaró ember posztján Kanyó Ádám kezdett. A taktika jól működött, a kapuban Kisék Máté magabiztosan védett, elöl pedig Györffi Márió vezérletével rendre sikerült kihasználni a lehetőségeket. A huszadik percben 10-9-re vezettünk, ám a hajrára újra a Vecsésnél volt az előny, végül egy gyors leindítás után Galambos Bence egyenlített az utolsó másodpercekben, (13-13).
A második játékrészt a TAC kezdte, és harcos, jó játékkal néhány perc alatt 17-14-re sikerült ellépni az ellenféltől. Az előny fokozatosan nőtt, az ötvenedik perc környékén már hat góllal is vezettünk. A kapuban ekkor már Czérna Tibor állt, a csapatkapitány remek védésekkel jelezte, hogy ma csak a hazai csapat hagyhatja el győztesen a pályát. A zavaró szerepkört Kisék Bence és Galambos Bence vette át, és bár az ellenféltől a korábbi válogatott, Halász Máté be-betalált, a különbség nem csökkent. Támadásban Györffi Márió továbbra is tarthatatlannak bizonyult, így a hajrára a lényegi kérdések eldőlni látszottak. A vége 27-23 lett, a Tatai AC taktikus, megérdemelt győzelmet aratott.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 20. forduló:
Tatai AC – Vecsés 27-23 (13-13)
legjobb tatai góldobók: Györffi Márió 9, Galambos Bence 7
„Egy jó csapat ellen dinamikus, koncentrált játékot bemutatva szereztük meg a két pontot. Ma nem voltak komolyabb holtpontjaink, rá tudtuk erőltetni az ellenfélre játékunkat. Bízunk benne, hogy a lendület a bajnoki címre törő Dabas ellen is megmarad” – mondta a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.
„Jó kapusteljesítménnyel, stabil védekezéssel és hatékony helyzetkihasználással tudtunk ma győzni. Az egész csapat nagyon hajtott, ezt a játékot kell átmentenünk a Dabas ellen” – tette hozzá Györffi Márió.
juniorok:
Tatai AC – Vecsés 27-27 (13-15)
legjobb tatai góldobó: Csics Bendegúz 9
„Sokat hibáztunk, rengeteg ziccer maradt ki és a technikai hibák száma is magas volt. Ha feleennyit hibázunk, fölényesen nyerünk. Természetesen láttam jó dolgokat is, egy ilyen fiatal csapatnál a folyamatos fejlődés a lényeg” – fogalmazott Neukum Tamás, a budaörsi sor trénere.
„Sokkal pontosabban kellett volna játszani, csalódott vagyok egy kicsit, ez egy nyerhető meccs volt. Őszhöz képest erősödött a Vecsés, de így is a kezünkben volt a győzelem, jobban kellett volna koncentrálni” – értékelte a látottakat Márton Ádám, a tatai sor edzője.
„Szoros meccs volt, az ellenfél nagyobb és fizikálisan erősebb volt, de kézilabdatudásban nem nőttek fölénk. Az elejétől úgy készültünk, hogy nyerünk, de ma túl sok volt hiba és a technikai hiba, így egy pont lett belőle. A II. félidőben vegyes csapattal is játszottunk, javul az összjáték, egy újabb lépést tettünk afelé, hogy a jövőben sikeresen tudjunk szerepelni” – fűzte hozzá Csics Bendegúz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya