Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Szeptember 19. 17:34, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Rendőri vezetők pere - BM: Gyurcsány megköszönte, hogy biztonságosan kikísérték a bíróságról

Rendőri vezetők pere - BM: Gyurcsány megköszönte, hogy biztonságosan kikísérték a bíróságról

A Belügyminisztérium szerint Gyurcsány Ferenc volt kormányfő köszönetet mondott a rendőri biztosítás parancsnokának azért, hogy kedden a volt rendőri vezetőknek a 2006 őszi eseményekkel összefüggő peréről a rendőrök "fizikai atrocitásoktól mentesen" kikísérték a Fővárosi Törvényszék Fő utcai épületéből.

A tárca csütörtökön az MTI-hez eljuttatott két közleményében ezzel reagált Vadai Ágnes, a DK politikusa keddi és az MSZP szerdai közleményére.
Vadai Ágnes kedden újságíróknak azt mondta, hogy Pintér Sándor belügyminiszternek kell vizsgáltatnia, hogyan kerülhettek tüntetők a Fővárosi Törvényszék bejáratához. A független országgyűlési képviselő azt mondta, hogy amikor Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és Niedermüller Péter, a párt alelnöke társaságában megérkezett a büntetőperre, "eszüket vesztett", ordibáló emberek fogadták őket. A volt miniszterelnököt leköpték és megütötték - tette hozzá.
Az MSZP szerdán az MTI-nek küldött közleményében tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy Magyarország volt miniszterelnökét leköphetik egy előre bejelentett, rendőri biztosítással zajló rendezvényen. "Ha egy volt közjogi méltósággal ezt ma meg lehet tenni, akkor mi a garancia arra, hogy a rendőrség bármely magyar állampolgárt meg tud védeni?" - tette fel a kérdést az ellenzéki párt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk