Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2011. Július 28. 13:20, csütörtök | Helyi

Rendőrnek mondták magukat a trükkösök (Tatabánya)

Rendőrnek mondták magukat a trükkösök (Tatabánya)

Három idős embert is megkárosítottak a napokban a trükkös tolvajok Tatabányán.

Egy 83 éves asszonynak még a reggeli ébredésre sem hagytak elég időt, 7:45 órakor csengettek lakásánál. Postásoknak adták ki magukat, majd a figyelmét elterelve ellopták 340.000 forintját.

Délután egy 80 éves asszony tett feljelentést. Hozzá még hétfőn kopogtatott be egy ismeretlen asszony, aki önkormányzati dolgozónak mondta magát. Csinos volt, jó modorú, könnyedén szóval tartotta a nénit, míg társa a lakás egyik szobájából elemelt 35.000 forintot.

Szerdán Tatabánya-Alsógallán is trükkösök áldozata lett egy idős házaspár. Történetük nem mindennapos. Először két férfi kereste fel őket. a kertkapu nyitva volt, így nem volt akadály a trükkösök előtt. Méh telepet kerestek. Mivel őket nem engedték be, távoztak a háztól. Nem sokkal később újabb két személy jelent meg az idős házaspár kapujában. Azt állították rendőrök. Civil ruhában voltak ugyan, de igazolványt nem mutattak fel. A házaspár pénzét akarták ellenőrizni, meg is nézték a bankókat, majd tovább álltak. Kis idő múlva visszamentek a házhoz, majd a házaspár figyelmét elterelve eltulajdonították a korábban megfigyelésre elkért pénzt. 35.000 forintot loptak el a házaspártól.

A statisztika szerint a trükkösök gyakran adják ki magukat, valamely szolgáltató munkatársának, és pénzvisszafizetés ürügyén kérnek bebocsátást. A szolgáltatóknál nincs készpénzforgalom. A túlfizetéseket átutalással, a számlákon történő jóváírással egyenlítik ki. A hivatalos ügyben eljáró személyek pedig minden esetben fényképes igazolvánnyal igazolják magukat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 17. 16:39, szombat | Helyi

Új üzemcsarnokot épített a tatabányai Motor-Classic

A veterán autókat felújító és egyedi fémalkatrészeket gyártó tatabányai Motor-Classic Zrt. termelő területét egy új, 2000 négyzetméteres üzemcsarnokkal bővítette, ahol fémmegmunkáló CNC egységet alakítottak ki.

2024. Február 10. 12:44, szombat | Helyi

A Tatabányai Járásbíróság első fokon két és fél év börtönbüntetésre ítélt egy férfit

Az oroszlányi Malom-tónál láncfűrésszel másokat fenyegetett, majd rátámadt az őt megfékezni igyekvő rendőrökre.

2024. Február 04. 08:39, vasárnap | Helyi

Davis Kupa - nagyon erős ellenfelünk volt

A magyar válogatott kapitánya szerint nagyon erős ellenféltől kapott ki a csapata, amely 3-2-re alulmaradt Tatabányán a németekkel szemben a tenisz Davis Kupa selejtezőjében.

2024. Január 30. 13:12, kedd | Helyi

Lejárnak az éves autópálya - matricák

Január 31., szerda éjfélig érvényesek a tavaly megvásárolt éves vármegyei és országos autópálya-matricák, és ugyancsak eddig érvényesek a nagycsaládosoknak járó kedvezmények, valamint az egyéb mentességek - írja az infostart.hu .