Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Szeptember 29. 15:38, csütörtök | Helyi

Rengés 2011 - Vészhelyzet-kezelési gyakorlat Tatabányán

Rengés 2011 - Vészhelyzet-kezelési gyakorlat Tatabányán

Nagyszabású vészhelyzet-kezelési gyakorlatot tartottak „Rengés 2011” néven szeptember 29-én a Tatabánya Megyei Jogú Város és a Tatabánya Székhelyű Polgári Védelmi Kirendeltség szervezésében.

A tatabányai főiskola nagytermében megjelent vendégeknek délelőtt 9.00 órakor kezdődött elméleti felkészítést Schmidt Csaba, a város polgármestere nyitotta meg.
Az első előadást Mónus Péter, az MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézet, Szeizmológiai főosztály munkatársa tartotta a térség földrengés veszélyezettségéről.
Ezt követően Czomba Péter tűzoltó alezredes megyei katasztrófavédelmi igazgató (képünkön), a katasztrófa elhárítás metodikájával ismertette meg a résztvevőket. A felkészítést Jackovics Péter polgári védelmi őrnagy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság osztályvezetője zárta. Előadásának témája a nemzetközi segítségnyújtás illetve az abban való részvétel volt.

Az előadásokat követően 12.30 órakor a volt XV/B szénosztályozó területén látványos veszélyhelyzet-kezelési bemutató gyakorlatot tartottak. A veszélyhelyzet- kezelési gyakorlaton a tűzoltóság, a katasztrófavédelem, a mentők, a rendőrség mellett számos civil mentőegyesület vett részt.

A bemutató nézői számára Sikrai Attila polgári védelmi alezredes (képünkön) folyamatosan ismertette a gyakorlaton zajló veszélyhelyzeteket, azok kezelését és a végrehajtott intézkedéseket

A gyakorlat során tűzoltási, magasból mentési, kutyás keresési és romeltakarítási feladatokat hajtottak végre a résztvevő szervezetek közel 120 fő közreműködésével. A látvány hiteles érzetét fokozták a Vöröskereszt sérülteket imitáló munkatársainak valósághűre elkészített sebei, sérülései.
A gyakorlat időtartama egy óra volt, amely alatt a résztvevő meghívott személyek bepillantást nyerhettek egy földrengés következtében végrehajtandó nagy bonyolultságú mentési műveletekbe.
Mellékelt képeinken
az elméleti előadásokon és a gyakorlati bemutatón készült felvételek láthatók.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya