Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2023. Július 01. 13:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Rétvári Bence: hálával és büszkeséggel gondolunk az egészségügyben dolgozókra

Rétvári Bence: hálával és büszkeséggel gondolunk az egészségügyben dolgozókra

Hálával és büszkeséggel gondolunk az egészségügyben dolgozókra, az egyik legszebb hivatás az övék, köszönet illeti őket a munkájukért - mondta Rétvári Bence (KDNP) országgyűlési képviselő.

A Váci Jávorszky Ödön Kórházban tartott Semmelweis-napi ünnepségen a kormánypárti politikus beszédében kiemelte: már egy bő évtizede ez a nap az egészségügyben dolgozók ünnepnapja. Aki kórházba kerül, mindig nagy megbecsüléssel beszél azokról, akik ott dolgoznak, de ezen a napon ez még inkább így van, megbecsülik azokat, akik az év minden napján azért dolgoznak, hogy egészségesek legyenek az emberek - fogalmazott.

Hangsúlyozta: a július 1-jei Semmelweis-nap azért is különösen fontos idén, mert ekkor lép életbe az egészségügyi szakdolgozók béremelése, amivel a kormány egy régi kérését teljesít. A koronavírus-járvány ideje az orvosok számára jelentős béremelést hozott, akkor a kamara által hozott bértáblát a kormány életbe léptette - emlékeztetett.

Közölte: az orvosi bérek nagymértékben emelkedtek, ami lehetőséget biztosított a hálapénz kivezetésére, most pedig az ápolói béremelés is megvalósulhat. Tizenkét hónap alatt kétszer emelkedik érezhető mértékben a bérük - jelentette ki.

Arra is kitért, hogy a parlament előtt fekvő és a jövő héten elfogadandó költségvetésben az egészségügyre a nehézségek ellenére többet fordítanak, mint az idén.

Úgy vélte, az elmúlt időben fontos lépések történtek országosan az egészségügyben, így a béremelés és a kórházak gazdálkodása tekintetében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány fontosnak tartja a NATO megerősítését, de kölcsönös tiszteletet és konzultációt vár

A Magyar Külügyi Intézet (MKI) szerint a svéd NATO-csatlakozás kapcsán Magyarország által megfogalmazott üzenet egyértelmű:

2024. Február 21. 06:00, szerda | Belföld

Budapestre látogat pénteken a svéd miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Budapestre utazik Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke február 23-án - jelentette be közleményében Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Február 20. 16:15, kedd | Belföld

Munkácsy Mihályra emlékeztek születésének 180. évfordulóján a Fiumei úti sírkertben

Munkácsy Mihály festőművész születésének 180. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést kedden a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Fiumei úti sírkertben.

2024. Február 20. 10:38, kedd | Belföld

Szakadékba zuhant gyermeket mentettek a tűzoltók és a speciális mentők

Egy hétvégi kiránduláson történt a baleset, Mátraházánál, a Veronika-rét közelében.