Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. November 14. 09:09, péntek | Helyi

Rezsicsökkentés plusz Tatabányán

Rezsicsökkentés plusz Tatabányán

Újabb állomásához érkezett a Rezsicsökkentés plusz elnevezésű tatabányai épületenergetikai program, melynek keretében az idei évben 11 lakóközösség több mint 338 lakása újul meg városunkban

Jelentette be Schmidt Csaba polgármester Sárberekben, a 203-as számú épületnél tartott sajtótájékoztatón, melyen jelen volt Salló Győző, a körzet önkormányzati képviselője is.

A polgármestertől megtudtuk: a fűtéskorszerűsítési programmal 30 százalékos hődíj-megtakarítás érhető el, ha ehhez hozzáadódik a szigetelési program támogatása is, az együttes megtakarítás elérheti az 50 százalékot. A Rezsicsökkentés plusz program keretében 2010 óta – az idei pályázatokkal együtt – 661 millió forintot fordítottak épületenergetikai korszerűsítésre, az önkormányzat által nyújtott vissza nem térítendő támogatások mértéke pedig 321 millió forintra nőtt - tájékoztatott Schmidt Csaba, majd kiemelte: fűtéskorszerűsítés esetében a beruházás 25 százaléka az önerő, a fennmaradó 75 százalékot az önkormányzat biztosítja. Az épületszigetelési pályázaton fűtéskorszerűsítés után, vagy azzal egy időben lehetett indulni. Az önerő itt 50 százalék, amelyhez 25 százalékos vissza nem térítendő támogatást és 25 százalékos kamatmentes kölcsönt lehetett megpályázni – tette hozzá a polgármester.
Moskovics Krisztina, a program koordinálását végző Távfűtési Rendszert Fejlesztő Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője tájékoztatott: az épületenergetikai programban idén összesen 11 társasház nyert pályázati támogatást, a beruházás 23 lépcsőházat, mintegy 338 lakást érint. Az idei évben benyújtott pályázatoknál a várható vissza nem térítendő támogatási összeg 64 millió forint, az épületenergetikai korszerűsítéseknél kamatmentes kölcsönként biztosított további támogatás pedig eléri a 41 millió forintot. A beérkezett pályázatok alapján látható, hogy a legtöbb lakóközösség homlokzati-, padlásfödém- és pincefödém-szigetelésre fordítaná az összeget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya