Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Február 27. 05:00, szombat | Bulvár
Forrás: mti

Ritka Beatles-hanglemezt árvereznek el márciusban

Ritka Beatles-hanglemezt árvereznek el márciusban

Ritka és értékes Beatles-relikviára, a gombafejűek Brian Epstein kézírásával is ellátott 1962-es hanglemezére licitálhatnak az érdeklődők egy márciusi aukción.

A Till There Was You és a Hello Little Girl című számokat tartalmazó korong több mint ötven éven át hevert gondosan becsomagolva Les Maguire, a liverpooli Gerry and the Pacemakers nevű banda egykori billentyűsének padlásán. Maguire szerint ez a felvétel "robbantotta ki a Beatles sikerét". A hanglemezen a gombafejűek menedzserének, Brian Epsteinnek a kézírása látható.

Szakértői becslések szerint a korong tízezer font (3,9 millió forint) körüli áron cserélhet gazdát a warringtoni Omega Auctions március 22-i aukcióján, ugyanakkor nehéz pontos összeget mondani, mivel különlegesen ritka tételről van szó. Az aukciót az interneten fogják közvetíteni, hogy a világ minden tájáról lehessen licitálni.

McCartneyék a londoni Oxford Streeten rögzítették a Till There Was You című számot - a dalt Meredith Willson írta 1957-ben és Epstein hibásan Til There Was You címmel körmölte fel a lemezre -, hogy a felvételt átadják az EMI kiadónál dolgozó George Martinnak egy lemezszerződés reményében. A dal Paul McCartney & The Beatles produkciójaként van feltüntetve a lemezen.

A korong másik oldalán lévő Hello Little Girl - pontosabban Epstein szerint Hullo Little Girl - című szám John Lennon & The Beatles produkciójaként szerepel - írta a BBC News.

A Merseyside megyei Formbyban élő 74 éves Maguire a hanglemezt Epsteintől kapta 1963-ban, miután Martin visszaadta neki a felvételt. "Sosem kedveltem igazán az emléktárgyakat, de úgy tűnik az emberek szeretik őket" - mondta a zenész. Hozzátette: "nekem nincs szükségem rá, ezért odaadtam az unokámnak, aki házat szeretne vásárolni, miután letette a könyvelői vizsgát. Remélem jó áron fog elkelni".

Kezdeti ellenállása után Martin végül visszarendelte McCartneyékat, akik végül leszerződtek a kiadóval.

Címkék: árverés, beatles, lemez

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.