Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. November 22. 05:00, vasárnap | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Román embercsempészt és tizenkét migránst fogtak el Tatánál

Román embercsempészt és tizenkét migránst fogtak el Tatánál

Elfogtak a rendőrök szombaton az M1-es autópályán Tatánál egy román sofőrt, aki tizenkét migránst akart Ausztriába vinni - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Azt írták: a belga rendszámú személygépkocsit egy négy megyére kiterjedő akció részeként, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság információi alapján állították meg a rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében szombat délután.

A járműben a román sofőrön kívül tizenkét, magát szír állampolgárnak valló migráns utazott, akik nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

Közölték: a járőrök az M1-es autópálya 171. kilométerénél, a hegyeshalmi határátlépési pont közelében megállítottak egy másik belga rendszámú járművet is, amely feltehetően a korábban elfogott embercsempész "előfutója" lehetett. Ebben a gépkocsiban két belga állampolgár tartózkodott.

A rendőrök mind a Tatánál elfogott sofőrt és utasait, mind pedig a Hegyeshalomnál megállított autóban utazókat elfogták és előállították.

Hozzátették: a migránsokat meghallgatásuk után a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tatánál elfogott járművezető ellen embercsempészés bűntett gyanúja miatt indul eljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.