Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2011. Október 25. 15:12, kedd | Helyi önkormányzati

Rovarirtás Kertvárosban

Rovarirtás Kertvárosban

A kertvárosi Vitális út 56-58-60 számú önkormányzati tulajdonú bérlakások lakói a közelmúltban panasszal keresték fel Pataki Zoltánnét, a választókerület önkormányzati képviselőjét.

Elmondták, hogy a ház egyes lakásaiban elviselhetetlenül sok csótány keseríti az ott lakók életét. Ez a kellemtelenség attól függetlenül jelentkezett, hogy az idén szeptemberben – mint ahogy egyébként minden évben két alkalommal – az illetékes cég munkatársai önkormányzati megrendelésre elvégezték a rovarirtást.
A cég képviselőjének nyilatkozata szerint a problémát az okozza, hogy számos lakásba az előzetes felhívás ellenére sem biztosították a megadott időpontban a bejutást. A rovarok így az irtással nem érintett helyen zavartalanul szaporodhattak, így idővel ismét elterjedhettek a ház többi helyiségében is. Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint a csótányok különféle súlyos fertőzéseket terjeszthetnek. Ezért az erre vonatkozó rendelet szerint a helyiségek használójának kötelezettsége, hogy biztosítsa az által használt helyiségbe a bejutást.
A Vitális úti bérlakásoknál a napokban az önkormányzati képviselő, a Lakásgazdálkodási Iroda és a Vagyonhasznosítási Iroda közös szervezésében egy minden lakás- és nem lakás célú helyiségre (garázsokra, tárolókra) is kiterjedő átfogó rovarirtás történt. A lakóknak és a helyiségek használóinak előzetesen kiküldött felhívásnak, illetve a lakók segítő közreműködésének köszönhetően az irtás teljes mértékben eredményesnek mondható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 12. 08:57, vasárnap | Sport

Meglepetésre kikapott Miskolcon a Fradi

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.