Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. November 05. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Saját nagyanyját verte halálra egy szabolcsi férfi, elítélték

Saját nagyanyját verte halálra egy szabolcsi férfi, elítélték

Hat év börtönbüntetésre ítélt a Nyíregyházi Törvényszék szerdán, nem jogerősen egy szabolcsi férfit, aki két évvel ezelőtt megverte a nagyanyját, emiatt az idős asszony a kórházban meghalt.

Resán Dalma, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az ítéleti tényállás szerint a 73 éves asszony és unokája együtt élt egy Szabolcs megyei családi házban, a férfi rendszeres alkoholfogyasztása miatt azonban gyakran veszekedtek.

A férfi 2018. november 23-án erősen ittas állapotban ismét összeveszett az idős asszonnyal, a karjánál fogva megragadta és többször megütötte a nőt, aki emiatt földre esett, beütötte a fejét és eszméletlen állapotba került. A férfi megijedt tettétől és a szomszédjától kért segítséget. A kihívott mentők kórházba vitték az asszonyt, de az életét már nem tudták megmenteni.

A szóvivő megjegyezte, a halált okozó testi sértés bűntettében bűnösnek talált férfi korábban már volt büntetve: szintén a nagyanyja sérelmére elkövetett testi sértés kísérlete és társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt egy év hat hónap - végrehajtásában két évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélték.

Mivel tettét a próbaidő alatt követte el, a bíróság elrendelte a korábban kiszabott börtönbüntetés végrehajtását is - tette hozzá Resán Dalma.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezett a döntés ellen. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.