Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Augusztus 05. 09:15, hétfő | Helyi

Sajtdobozból ékszertartó

Sajtdobozból ékszertartó

Csütörtök délután a környebányai Közösségi Házban várta kézműveskedni a gyerekeket a tatabányai Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ

Az épületbe lépve – a kinti kánikulához mérten – kellemes hűvös, de legfőképpen elmélyülten rajzoló, ragasztó, festő, lyukazó fiúk, lányok látványa fogadta az érkezőt.
Ez a tesómnak lesz ajándék! – mutatta egy kisfiú a félig kész, színes gyöngyökből varázsolt karperecet, egy másik kislány pedig azt, hogy miként lehet egy egyszerű sajtdobozból dekupázs technikával ékszer, vagy más „kincsek” elrejtésére csinos kis tartót varázsolni. Egy nagyobbacska lányka, miután megdicsértem lovas rajzát, „szabadkozott”: szebbet is tudok…
A játszóház nem először várta és várja a nyári szünetben a környei gyerekeket. Folytatva a tavalyi hagyományt, idén eddig két alkalommal a környei Művelődési Házban, csütörtökön pedig Környebányán csalogatták a kicsiket, nagyokat, akik újabb és újabb technikákkal ismerkedhettek meg, majd gyönyörködhettek alkotásaikban, és ha ajándéknak szánták, nem csupán maguknak szerezhettek velük örömet.
Legközelebb, s egyben az idei nyár utolsó alkalmaként augusztus 8-án, csütörtökön 13 és 15 óra között válogathatnak a gyerekek díjtalanul a kézügyességet fejlesztő és egyáltalán nem utolsó sorban sikerélményt, örömet szerző lehetőségek közül a környei Művelődési Házban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya