Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Augusztus 07. 07:00, vasárnap | Helyi

Segítséget vár a Kölcsey – „Olvassunk együtt!”

Segítséget vár a Kölcsey – „Olvassunk együtt!”

A tatabányai Kölcsey Ferenc Általános Iskola szabadidővel rendelkező és gyermekekkel szívesen foglalkozó nyugdíjasok jelentkezését várja.

"Tapasztalataink szerint a gyerekek egyre kevesebbet olvasnak, sok gyermek otthon egyáltalán nem vesz a kezébe könyvet" – fogalmazott Bogárné Géber Zsuzsanna. Az igazgatóhelyettes elmondta, az olvasás megszerettetése céljából bevezetik az „Olvassunk együtt!” programot.
"Az olvasás megszerettetésében, az olvasóvá nevelésben a tanító mellett a szülőknek, nagyszülőknek is nagy a szerepe. A családok megváltozott életvitele miatt egyre kevesebb kisgyermeknek adatik meg, hogy esténként, hétvégén vagy a szünetekben együtt olvassanak mesét a felnőttekkel" – tette hozzá Bogárné Géber Zsuzsanna.
Az olvasás megszerettetése céljából 5. osztálytól bevezetnek egy Szlovákiában már sikeres programot. A siker érdekében már alsó tagozatban is lépniük kell ebbe az irányba, ezért az iskola olyan szabadidővel rendelkező nyugdíjasokat keres, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy heti rendszerességgel önkéntesként szívesen foglalkoznának kisiskolásokkal. Ezek a foglalkozások szervezett keretek között zajlanának, és a kora délutáni órákban egy-két óra hosszúságúak lennének.
Alkalmanként az egy-két gyermekkel együtt töltött idő a tanítónőkkel egyeztetve szabadon felhasználható pl. leckeírásra, az olvasás gyakorlására, de akár közös meseolvasásra is. A tantermitől eltérő környezet (például a könyvtár) lehetőséget teremt egy bensőséges kapcsolat kialakítására a segítő személyével, s rajta keresztül az olvasás megkedvelésére is.
Az intézmény ezzel a hosszú távú programmal kíván csatlakozni a városban kitüntetett figyelmet kapó, az önkéntesség éve jegyében meghirdetett felhívásokhoz.

Az önkéntes segíteni szándékozók jelentkezését a Kertvárosi ÁMK Kölcsey Ferenc Általános Iskolája telefonszámán várják: 34/311-663.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya