Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Április 21. 11:12, kedd | Helyi sport

Siker a rangadón

Siker a rangadón

Végig kiélezett küzdelemben 21-19-es győzelmet aratott a Tatai AC férfi kézilabda csapata hazai pályán a Pécs ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 23.fordulójában, szombaton.

A TAC sorrendben negyedik győzelmét aratta és továbbra is versenyben van a dobogóért.
Ősszel a Tatai AC 33-27-re győzött idegenben, a Magyar Kupában azonban a Pécs jutott tovább a két együttes versengéséből. A forduló előtt a TAC a harmadik, a Pécs az ötödik helyen állt.
Az első percektől kezdve tempós, az osztály színvonalát meghaladó találkozót láthattak a nézők. Mindkét együttes alaposan megszervezte a védelmét, az első tíz perc után 4-3-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A félidő közepétől csaknem tíz percen keresztül nem esett gól, a félidő végül 9-9-cel zárult.
A második felvonásban is fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy góllal. A hazai csapat továbbra is eredményesen hatástalanította a vendégek délszláv hármasát, különösen Endrédi Dezső tűnt ki a montenegrói válogatott Milos Vujovics elleni védekezésével. A túloldalon a Pécs is megszervezte védelmét, amikor csak lehetett, igyekeztek középre kényszeríteni a tatai támadókat, hogy aztán két magas emberükkel blokkolják a lövéseket. A TAC-nak azonban volt válasza erre is, az esetek többségében sikerült taktikusan széthúzni a vendégfalat, a megnyíló területeket kihasználva Lehőcz Zoltán lőtte szebbnél-szebb beállós góljait. A küzdelem így is végig nyílt volt, az utolsó percekre is döntetlennel fordultak a csapatok. A végjáték azonban a tataiaknak sikerült jobban és egy nagy rangadón megérdemelt győzelmet arattak (21-19).
Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 23. forduló:
Tatai AC – Pécs 21-19 (9-9)
Legjobb tatai góldobók: Lehőcz Zoltán, Schneider Patrik 5-5
„Egy nehéz mérkőzésen egy jó csapat ellen arattunk fontos győzelmet. A sikernek a két ponton túl azért is nagy a jelentősége, mert így kellő önbizalmat szereztünk a hátralévő három fordulóra. Elégedett vagyok a csapat küzdőszellemével, a megbeszéltek nagy részét sikerült magvalósítani, örülök a győzelemnek” – mondta a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.
„Nagyon jól felkészített csapatok küzdöttek mindkét oldalon. Készültünk a pécsiek támadójátékára, a 19 kapott gól is azt mutatja, hogy elég jól megoldottuk a feladatot. A védelmek jól álltak a lábukon, szinte csak kreatív támadásokkal lehetett gólt elérni. Örülök, hogy ma ennyit tudtam hozzátenni, remek labdákat kaptam a fiúktól” – tette hozzá Lehőcz Zoltán.

Juniorok:
Tatai AC – Pécs 27-34 (13-16)
Legjobb tatai góldobók: Szerencsés Márk 6, Sajóvölgyi Dávid 5
„A bajnokságot pontveszteség nélkül vezető Pécs ellen is úgy mentünk fel, hogy nyerni akarunk. A fiúk nagyon jó szellemben harcoltak, a találkozó több szakaszában egyenlő ellenfelek voltunk. A csapat küzdött, hajtott, még fegyelmezettebb játékkal az ilyen rangadók is nyerhetők” – fogalmazott Márton Ádám, a fiatalok trénere.
„Ahogy ősszel Pécsett, most is jól kezdtük a találkozót. Az első félidőben sokáig vezettünk, aztán az ellenfél elhúzott, végül szünetig három gólra feljöttünk. Sőt, a második játékrészben ki is egyenlítettünk, de végül a Pécs fölénk kerekedett. Nem volt rossz meccs, voltak jó periódusaink, de egy ilyen jó csapat ellen még több kell a sikerhez” – értékelt Sajóvölgyi Dávid.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás