Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Augusztus 28. 09:28, csütörtök | Helyi

Sikeres kamerapályázatok Tatabányán

Sikeres kamerapályázatok Tatabányán

Önkormányzati támogatással 44 sikeres pályázat alapján 77 lépcsőházban épül ki a társasházi közösségek térfigyelő kamerarendszere

Jelentette be Schmidt Csaba a Gál lakótelep 513. számú házánál. A polgármester elmondta: a város az általa létrehozott 5 millió forintos pályázati alapból 50 százalékban támogatja a kameratelepítéseket.

Lakossági összefogással és önkormányzati segítséggel megvalósuló beruházással könnyebbé tehető és jobban segíthető a társasházakon belül a lakók személyi biztonságának és értékeik megőrzése – hangsúlyozta Schmidt Csaba. Hozzátette: a kamerák felszerelésével minimálisra csökkenthető a betörések, trükkös lopások veszélye, az eseteleges rongálások száma, nagyobb biztonságban élhetnek a lakóközösségek. A kamera a lépcsőházon belüli adattárolóban rögzíti a felvételt a lépcsőházba belépő és azt elhagyó személyekről olyan módon és minőségben, amely lehetővé teszi, hogy szükség esetén a felvételek az eljáró hatóságok munkáját segítsék. A kamera felvételei 15 nap után törlődnek, ennek szabályait szigorú előírások határozzák meg. A tapasztalatok összegzése után jövőre tovább szeretnénk folytatni a pályáztatást – tette hozzá a polgármester.
Dr. Sámuel Emese, a T-SZOL igazgatósági tagja elmondta: a Gál lakótelep 513-as lépcsőházában kiépített kamerarendszer referenciaként szolgál a városban lévő többi társasház számára. A kamerarendszert néhány nap alatt beüzemelik a szakemberek, minden műszaki és adatvédelmi elvárásnak megfelelően. Az önkormányzat és a T-SZOL között létrejött megállapodás értelmében a cégcsoport vállalja, hogy az általuk kezelt 48 társasházban, azon lakóközösségek számára, akik igénylik, a kamerák telepítését ingyen elvégzi, ehhez a lakók kétharmados szavazatára van szükség. A T-SZOL hamarosan megkezdi az érintett társasházak megkeresését– tette hozzá dr. Sámuel Emese.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya