Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Július 13. 08:53, szerda | Helyi

Sok baleset megelőzhető lenne...

Sok baleset megelőzhető lenne...

Egyre több a tragédia Komárom-Esztergom megye útjain.

Az elmúlt hetek balesetei ismételten azt mutatják, hogy a nyári hónapokban jelentősen megemelkedik az anyagi káros, valamint a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma. 2 hét alatt 5 halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Komárom-Esztergom megyében, melyet a Rendőrség nem hagyhat szó nélkül. A legsúlyosabb július 9-én koraeste következett be az M1-es autópályán. Egy belga család járt szerencsétlenül. Ketten a helyszínen életüket vesztették, ketten pedig életveszélyes állapotban kerültek kórházba. Bár a baleset körülményei még nem tisztázottak, az elsődleges adatok szerint elalvás vagy a nagy hőség vezethetett a balesethez.


A kánikula jelentősen megviseli az úton közlekedők szervezetét. A nagy melegben a reflexek tompulnak, a járművezető figyelmetlenebbé, türelmetlenebbé, agresszívabbá válik. Gyakoribbá válik az úgynevezett elalvásos balesetek előfordulása is.


A nyári időszakban a kedvező útviszonyok hatására jelentősen nő a járművek sebessége és ezzel egyenesen arányosan emelkedik a baleseti kockázat, illetve a bekövetkezett baleseteknél a sérülések súlyossága.


A balesetmentes közlekedés érdekében a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a gépjárművezetőket, hogy türelmesen, kellő önmérséklettel és a szabályokat betartva közlekedjenek. Mindig tartsanak valamilyen frissítő folyadékot maguknál, és gyakran fogyasszák azt. Indulás előtt szellőztetéssel, klímaberendezés használatával hűtsék le járművük utasterét, hosszabb utak alkalmával tartsanak többször rövidebb pihenőket.


A vakációzó kerékpáros és gyalogos gyerekekre fordítsanak kiemelt figyelmet, szívbetegként ne induljanak hosszabb útra. Ittasan soha ne üljenek a volán mögé, és használják a passzív biztonsági eszközöket (biztonsági öv, bukósisak).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya