Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2011. Július 13. 08:53, szerda | Helyi

Sok baleset megelőzhető lenne...

Sok baleset megelőzhető lenne...

Egyre több a tragédia Komárom-Esztergom megye útjain.

Az elmúlt hetek balesetei ismételten azt mutatják, hogy a nyári hónapokban jelentősen megemelkedik az anyagi káros, valamint a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma. 2 hét alatt 5 halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Komárom-Esztergom megyében, melyet a Rendőrség nem hagyhat szó nélkül. A legsúlyosabb július 9-én koraeste következett be az M1-es autópályán. Egy belga család járt szerencsétlenül. Ketten a helyszínen életüket vesztették, ketten pedig életveszélyes állapotban kerültek kórházba. Bár a baleset körülményei még nem tisztázottak, az elsődleges adatok szerint elalvás vagy a nagy hőség vezethetett a balesethez.


A kánikula jelentősen megviseli az úton közlekedők szervezetét. A nagy melegben a reflexek tompulnak, a járművezető figyelmetlenebbé, türelmetlenebbé, agresszívabbá válik. Gyakoribbá válik az úgynevezett elalvásos balesetek előfordulása is.


A nyári időszakban a kedvező útviszonyok hatására jelentősen nő a járművek sebessége és ezzel egyenesen arányosan emelkedik a baleseti kockázat, illetve a bekövetkezett baleseteknél a sérülések súlyossága.


A balesetmentes közlekedés érdekében a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a gépjárművezetőket, hogy türelmesen, kellő önmérséklettel és a szabályokat betartva közlekedjenek. Mindig tartsanak valamilyen frissítő folyadékot maguknál, és gyakran fogyasszák azt. Indulás előtt szellőztetéssel, klímaberendezés használatával hűtsék le járművük utasterét, hosszabb utak alkalmával tartsanak többször rövidebb pihenőket.


A vakációzó kerékpáros és gyalogos gyerekekre fordítsanak kiemelt figyelmet, szívbetegként ne induljanak hosszabb útra. Ittasan soha ne üljenek a volán mögé, és használják a passzív biztonsági eszközöket (biztonsági öv, bukósisak).

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 15. 09:18, hétfő | Helyi

ELLOPTA ÉS ELADTA AZ ESZKÖZÖKET

A tatai nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 31 éves férfival szemben, aki egy neszmélyi présházból lopott szerszámokat.

2021. Január 12. 08:42, kedd | Helyi

A világ vezető autógyártói ismét a Bridgestone-t választották 2020-ban

A Bridgestone EMIA több mint 80 új gyári elsőszerelést (OE) biztosított 13 autógyártó számára több mint 30 járműtípushoz.

2020. December 18. 08:49, péntek | Helyi

Jogpontok - Sajtótájékoztató

2020. December 02. 14:46, szerda | Helyi

A Bridgestone Tatabánya adományokkal támogatta a helyi szociális intézmények járvány elleni védekezését

A Bridgestone Tatabánya Kft. a járvány elleni védekezést elősegítő eszközökkel támogatott több Komárom-Esztergom megyében tevékenykedő szociális intézményt.