Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Október 11. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: orientpress

Sok trafikost vertek át a kasszások

Sok trafikost vertek át a kasszások

Sok trafikos nem tudja teljesíteni online adatszolgáltatási kötelezettségét a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. felé, mert – véleményük szerint – nem szerződés szerint teljesíti vállalt kötelezettségeit a pénztárgépszállító. A kialakult helyzetben a boltosok több százezer forintot is veszíthetnek így a beszállító hibájából. Most egy online felületen várják a károsultak jelentkezését, akik jogi és műszaki segítséget kapnak a hibásan teljesítő online kassza forgalmazókkal szemben.


Az onlinekassza.hu-nál már sok trafikos jelezte, hogy átverték őket, a szerződött kasszaforgalmazó nem teljesíti vállalásait. Így sokan, nem tudnak megfelelni az adatszolgáltatási kötelezettségüknek sem. A trafikosok szinte kilátástalan helyzetbe kerültek, ugyanis a rendelet előírja az online adattovábbítást az NDN felé, ha pedig ezt nem teljesítik, megbüntetik őket – tudósít a hírportál.

A szakmai portálnál jelentkező, pórul járt kereskedők többsége már nem bízik abban, hogy sikerül megegyezniük azokkal a cégekkel, amelyek nem megfelelően szolgáltatnak, inkább másik, megbízható partnert keresnek, hogy eleget tehessen a törvényben foglaltaknak.

A szakmai portál várja mindazoknak a bejelentkezését, akiknek a beszállítója nem teljesít megfelelően, vagy úgy érzik, kihasználták, átverték őket.A bejelentéseket elemzik, majd jogi és műszaki tanácsot nyújtanak, illetve ügyvédi támogatást adnak a kasszaforgalmazó elleni jogszerű fellépésre. A portálon egy online bejelentőlap kitöltésével jelezhetők a problémák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal