Városlista
2020. február 28, péntek - Elemér

Hírek

2011. Augusztus 09. 13:29, kedd | Helyi

Sokan adták a vérüket - köszönet érte

Sokan adták a vérüket - köszönet érte

A forróság ellenére az önkéntes véradók vállalták sz önzetlen segítséget és elmentek pénteken az Országos Véradó nap tatabányai véradó sátrába vért adni.

A TESCO áruházak már tizenhetedik alkalommal vállaták fel, hogy évente akár több alkalomal is helyszínt és reklámot biztosítsanak az Országos Véradó napoknak. Augusztus 5-én a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom megyei Szervezete vállalta a véradás megszervezését. A Tatabányai HiperTesco parkolójában állt a Vöröskereszt sátra. A sátrak felállításában - mint minden más véradó napon - a Tatabányai Tűzoltóság segítőkész munkája mutatkozott meg, hiszen Ők azok, akik minden alkalommal a Vöröskereszt segítségére sietnek a sátrak felállításában és az áramellátás biztosításában. 

A rendkívül meleg időjárás sem tartotta vissza a véradókat, akik 30-an voltak idén. A létszám, lehet, hogy kevésnek tűnik, de nagyon jó hír volt a Vöröskereszt számára, hogy 8 fő teljesen új jelentkező volt a véradáson.   Az orvosi ellenőrzést és az adatlapok kitöltését követően egyszerre négy fekvőágyon történt a véradás. Az önkéntesek a Vöröskereszt ajándékai mellett a Tesco áruház által felajánlott üdítőt, és műzliszeletet kaptak. A következő országos kezdeményezés szeptemberben lesz a komáromi Tesco parkolójában. Erről értesíteni fogjuk olvasóinkat.

A Vöröskereszt munkatársai ezúton is köszönik szépen az önzetlen segítséget!

Vért adni nemcsak ezeken a napokon, hanem környékünkön más helyeken és időpontokban  is lehet. Minden hónap elején közreadjuk a véradások időpontját és helyszíneit.

Az augusztusi véradások:

http://www.infotatabanya.hu/program_olvas/permalink:adj-vert-eletet-adsz-augusztusi-veradasok-korzetunkben-2011-08-01/

    

Szaporodtak a tasakok                          Az áruház ajándékai

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 16. 00:00, vasárnap | Helyi

Szóljon bele Ön is!

2020. Február 15. 00:00, szombat | Helyi

Piaci körkép

Gyógyító méz: melyik fajta mire jó?

2020. Február 14. 08:38, péntek | Helyi

A Valentin nap története

A Bálint-nap, vagy Valentin-nap a szerelmesek napja, ám eredete rendkívül bizonytalan, akárcsak azon keresztény ünnepek sokasága, amelyek valamilyen római kori rítushoz kapcsolódnak

2020. Február 10. 12:33, hétfő | Helyi

Fokozott figyelemmel közlekedjenek erős szélben

Viharos szélre kell számítani az ország több megyéjében.