Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 07. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Spanyol filmdíjat nyert az Északi fény című magyar film

Spanyol filmdíjat nyert az Északi fény című magyar film

A legjobb játékfilm díját nyerte el Mészáros Márta legutóbbi rendezése, az Aurora Borealis - Északi fény című magyar alkotás Spanyolországban.

A La Laguna Nemzetközi Történelmi Filmfesztivált San Cristóbal de La Laguna-ban rendezték meg november elején - közölte kedden a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

Az Aurora Borealis világszerte nagy sikerrel szerepel a nemzetközi filmfesztiválokon. Chicagóban tavaly közönségdíjat nyert, a napokban zajló denveri filmfesztivál szervezői pedig Mészáros Márta előtt tisztelegnek az Aurora Borealis vetítésével. A filmet legközelebb a Dán Filmintézet rangos fesztiválja, az East by Southeast tűzi műsorra Koppenhágában.

Mészáros Márta legutóbbi mozifilmje Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska főszereplésével készült a Filmteam gyártásában a Filmalap támogatásával. A fordulatokban gazdag családtörténet érzékenyen beszél a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.