Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Február 10. 00:00, hétfő | Helyi sport

Sport XXI. Edzőtábor Tatán

Sport XXI. Edzőtábor Tatán

Ifjú párbajtőrözők vendégeskedtek a hétvégén az Olimpiai Edzőtáborban

Dierra Ferenccel a BHSE mesterével beszélgettünk a programról és az itt zajló munkáról
Kik és hogyan juthatnak el az edzőtáborba?
Az Olimpici párbajtőr versenyek alapján az első öt legjobb vívó juthat ide a gyermek, újonc és serdülő korosztályból.
Milyen támogatást kapnak a megvalósításhoz?
Két helyről érkezik a támogatás: a fő támogatónk a Magyar Olimpiai Bizottság illetve a további forrásokat a Magyar Vívószövetség adja ehhez a sorozathoz.
Mennyi tábort terveznek még 2014-ben?
Budapesten kettő, két vidéki helyszínen, Szolnokon és itt Tatán szervezünk egy-egy edzőtábort ebben az évben, valamint nyár elején Esztergomban vagy Zánkán, nyár végén Balatonberényben az Erzsébet-tábor keretén belül várjuk majd a legjobbakat.
Milyen munka zajlik itt?
A mai nap a bemelegítést lábmunka követi, majd verseny szimuláció, amely felkészíti a gyerekeket a komolyabb, nagyobb versenyekre végül a nyújtás zárja az edzést.
Miért tartja fontosnak már ilyen korú gyerekek részére az edzőtábort?
Fontos az utánpótlás biztosítása, mint minden sportágnál. Inspirálja az ilyen korú gyereket a további vívásra és erőt ad a többieknek, akik még nem jutottak el ide, hogy ez nem lehetetlen feladat.
Megkérdeztünk pár fiatalt, honnan jöttek, mik a terveik és miért szeretnek edzőtáborba jönni.
Egerszegi Alexandra vagyok Miskolcról és a Diósgyőri Vívó Egyesületben sportolok. Magyar- és Vidékbajnokságot nyertem, szeretnék ebben az évben is Magyar Bajnokságot nyerni és válogatottként kijutni a kadet Európa és Világbajnokságra. Másodszor vagyok itt és szerintem összehoz bennünket ez a tábor és erősít minket a vívásban.
Farkas Csaba vagyok Cserszegtomajon élek és az Sz-L Bau Balaton Vívóklubban vívok. A versenyeken az első nyolc között szoktam végezni, jelenleg a ranglistán a 3. helyen állok. Mindenképp szeretném az Országos Bajnokságon az első négy között befejezni ezt az idényt. Harmadszor veszek részt ebben a programban, szeretek itt lenni, mert több olyan sráccal is vívhatok, akik nem a klubtársaim és ez a fejlődésemet segíti elő.
Gnám Tamarának hívnak, a TSC vívószakosztályának a versenyzője vagyok. Saját korcsoportomban a második helyen állok, a serdülő korosztály ranglistáját vezetem most. Szeretnék az Országos Bajnokságban az első három helyezett között végezni és a kadet korosztályban jól szerepelni. Harmadszor vagyok az edzőtáborban, nagyon jó a hangulat, kemények az edzések és a legjobbakkal készülhetek fel a következő versenyeimre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.