Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. December 05. 09:13, kedd | Helyi

Sütöttek, sütöttek... mézeskalácsot

Sütöttek, sütöttek... mézeskalácsot

Tizenhárom nevező megszámlálhatatlan mézeskalács figurájából nyílt kiállítás a környei Művelődési Házban.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe, a Vöröskereszt Környei Alapszervezete, valamint a Művelődési Ház és a Községi Könyvtár „Süssünk, süssünk... mézeskalácsot” című felhívására elkészített kompozíciókra személyesen, illetve az intézmény facebook oldalán lehet szavazni, sőt, licitálni is.

Készültek adventi koszorúk, két rénszarvas szán, mézeskalács házikók, falusi életkép legelésző bárányokkal, mozdonnyal, különböző figurák, de még a kiállításnak otthont adó Művelődési Házat is megformázta az egyik nevező. Az, hogy mely alkotások nyerik el leginkább a környeiek tetszését, december 9-én 15 órakor derül ki. Advent második szombatján a szervezők az eredményhirdetés mellett izgalmas, mézes karácsonyváró programra is várják a falu apróságait, fiataljait, anyukákat, apukákat, nagyszülőket. 14 órától lehet mézeskalácsot díszíteni, s természetesen haza is vihetők a Weihnachtsbäckerei során felékesített mézes finomságok.

A hagyományokhoz híven a falu karácsonyfáját is ekkor, december 9-én öltöztetik ünnepi díszbe a „Süssünk, süssünk... mézeskalácsot!” eredményhirdetése után. A programokra mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya