Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Január 05. 08:12, szombat | Belföld
Forrás: police.hu - illusztráció: pixabay

Szabadidejében mentett életet a rendőrnő

Szabadidejében mentett életet a rendőrnő

Nincs pulzusa! Nem lélegzik! Ezt kiabálták a járókelők egy Újpesten történt baleset helyszínén csütörtökön este, ahol egy dunakeszi rendőrtiszt állt meg segítséget nyújtani, megmentve ezzel egy sérült nő életét.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság Őr- és Járőrszolgálati Alosztályának vezetője, Csőrés Szilvia r. hadnagy január 3-án este szabadidejében haladt személygépkocsijával Budapest IV. kerületében a Váci úton, amikor egy közlekedési baleset helyszínéhez érkezett. Az összetört személygépkocsikat látva azonnal megállt és tájékozódott a körülményekről. Az egyik balesetben részes autó mellett egy nő feküdt a földön mozdulatlanul, a helyszínen tartózkodó állampolgárok pedig pánikba esve kiabálták, hogy a nőnek nincs pulzusa, nem lélegzik.

A rendőrnő a helyzetet felmérve azonnal cselekedett: ellenőrizte, hogy az életjeleket nem mutató nő légútja szabad-e, majd mellkaskompressziót alkalmazva megkezdte a sérült újraélesztését, amit a mentőszolgálat munkatársainak kiérkezéséig folytatott. A mentők ezután stabilizálták a sérült állapotát és kórházba szállították a nőt.

A gyors helyzetfelismerés és határozott cselekvés életet mentett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.