Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Március 19. 10:34, szerda | Helyi

Szabadtéri tüzek lehetséges helyszíneinek ellenőrzése

Szabadtéri tüzek lehetséges helyszíneinek ellenőrzése

A Disaster Tűzvédelmi 2014 akció keretében ellenőrizték a katasztrófavédelmi kirendeltségek a szabadtéri tüzek lehetséges helyszíneit a megyében.

Az esztergomi kirendeltség március 12 és 14. között 21 helyszínt vizsgált, míg a tatabányai kirendeltség 18 veszélyeztetett helyszín ellenőrzését hajtotta végre. Az ellenőrzéseken az önkormányzatok közbiztonsági referensei, a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka, valamint a Földhivatal egy munkatársa is részt vett.
A helyszíni ellenőrzés során körbejárták a kritikus területeket, melyeket GPS koordinátákkal is behatároltak. A területek tulajdonosainak beazonosítása a helyszínen nem megvalósítható, ezért ahol szabálytalanságot állapítottak meg, ott az illetékes földhivatalokkal belföldi jogsegély keretében felveszik a kapcsolatot.
Az ellenőrzés során megállapították, hogy a területek elhanyagoltak, gondozatlanok, jellemző a füves vegetáció fákkal, bokrokkal, illetve több helyszínen az összefüggő nádas. A területek nagy része gépjárművekkel egyáltalán nem, vagy csak részben bejárható.
A szabálytalanságot elkövető tulajdonosoknak felszólító levelet küldenek ki, melyben felhívják figyelmüket, hogy a gondozatlan területeket haladéktalanul tegyék rendbe. A gondozatlan területeken keletkezett tüzek miatt a terület tulajdonosa tűzvédelmi bírsággal sújtható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya