Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 29. 14:41, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szabó Erika: biztonságos lesz a megyei intézmények működése

Szabó Erika: biztonságos lesz a megyei intézmények működése

Hatvanötezer embert érint, hogy január elsejétől a megyei intézmények központi, állami irányítás alá kerülnek.

Szabó Erika a Kossuth Rádiónak azt mondta, az átalakítás biztonságot és garanciát jelent az intézményben dolgozók számára, mert nem lesznek kiszolgáltatva a megyei önkormányzat anyagi körülményeinek.

Január elsejétől az iskolák, közművelődési intézmények, művelődési házak, szociális és gyermekvédelmi intézmények, amelyeket eddig a megyei önkormányzatok működtettek, átkerülnek a megyei kormánymegbízott irányítása alatt működő megyei intézményfenntartó központokhoz. A speciális irányítást igényelő egészségügyi intézményeket a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz tartozó GYEMSZI szervezet fogja működtetni.

Az átalakítás biztonságot és garanciát jelent az intézményben dolgozók számára, nem lesznek kiszolgáltatva a megyei önkormányzat anyagi körülményeinek, tette hozzá Szabó Erika. A munkavállalók biztosak lehetnek abban, hogy az intézmény nem szűnik meg, a fizetésüket megkapják, és az ellátottak is nyugodtak lehetnek, hogy továbbra is meglesz az ellátásuk, sőt az állam arra törekszik, hogy országosan egységes színvonalat biztosítson - tájékoztat a hirado.hu.

Az elbocsátásokkal, intézmény-összevonásokkal kapcsolatos híreket az államtitkár ijesztgetésnek nevezte, és hangsúlyozta, nem terveznek olyan radikális lépést, amely annak a közel 65 ezer közalkalmazottnak a munkahelyét érintené, akik ezen a területen dolgoznak. A cél egy biztonságos, átlátható, állam általi irányítási rendszer kiépítése volt.

Az egyablakos ügyintézés kialakítását 2013 végéig tervezik, mondta el Szabó Erika. Országosan mintegy háromszáz helyen alakítanak ki kormányablakot mint ügyfélszolgálati helyszínt. Amikor ezek létrejönnek, megszűnik az összes eddigi ügyfélszolgálat, és mindent egy helyen lehet majd elintézni. A kormány döntése alapján nyolc európai uniós forrás fogja biztosítani a rendszer kiépítését. Diplomás, nyelveket beszélő, akkreditált képzésben résztvevő munkatársakat készítenek fel, akik minden ügyhöz érteni fognak, amelyet a kormányablaknál el lehet intézni.

A napokban kerül nyilvánosságra a járásokkal kapcsolatos munkaanyag is. A tervezet szerint országosan 168 járás, Budapesten pedig 7 járási központ lesz, amelyek a jelenleg több helyre széttagozódott államigazgatási feladatokat végzik majd.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére