Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. December 07. 09:20, szerda | Helyi

Szán helyett tűzoltóautóval érkezett a Mikulás

Szán helyett tűzoltóautóval érkezett a Mikulás

A tatabányai tűzoltók tavaly tettek először látogatást Mikulás napján, a Szent Borbála Kórház gyermekosztályán, Tatabányán.

Az elmúlt évi kezdeményezést folytatva ma is megajándékozták a kis betegeket az ünnep alkalmából.

Rudolf, Táltos, Villám és a többiek a nagy hidegben mind megfáztak, így a Nagyszakállú a tűzoltók segítségét kérte, hogy a kórházba is eljusson megajándékozni azokat a gyermekeket, akik nem tudták otthonukban kifényesíteni, majd kitenni a cipőjüket az ablakba, hogy reggelre tele legyen minden földi jóval, csokival, mogyoróval.
Igaz, a hétvégi hajszában kiürült a puttonya, de a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft, a Tatabányai Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Tűzoltó Technika Fejlesztéséért Alapítvány jóvoltából feltöltötte zsákját mindenféle finomsággal. A tűzoltó krampuszok segítettek neki ezeket a kis csomagokat felpakolni a magasból mentő szerre, majd a vén”szakállas” is felszállt a kosárra és már emelkedtek is a második emeletig. A gyerekek izgatottan várták már az érkezését, mind összegyűltek a játszószobában és hangosan énekelték a Hull a pelyhest. Csillogó szemmel figyelték, ahogyan érkezik az ablakon keresztül, majd leült a székére és egyesével szólította a kis betegeket. A bátrabbak mentek ki először, bemutatkoztak, majd válaszoltak a Mikulás kérdéseire, hiszen a manók jóvoltából - akik egész évben figyelték a kis lurkókat – mindent tudott róluk. A kisebbek anyukájukkal együtt vették át a mikuláscsomagot. Miután elfogytak az ajándékok, mosollyal az arcukon, a csomagokat szorosan ölelve énekkel búcsúztak a gyermekek a Tűzoltó Mikulástól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya