Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Szeptember 24. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: tatabánya

Szavazásra buzdítanak a képviselők

Szavazásra buzdítanak a képviselők

Az önkormányzat felkéri a tatabányaiakat, vegyenek részt az október 2-i népszavazáson, ne hagyják, hogy mások döntsenek a jövőnkről, biztonságunkról. Erről határoztak a képviselők a rendkívüli közgyűlésen.

Az elmúlt esztendőben másfél millió bevándorló lépte át illegálisan Európa határait, és ez a folyamat a mai napig tart. 2015. szeptember 4-én, 5-én éppen a Bányásznapkor vonult át városunkon a Keleti pályaudvarról induló, s hozzájuk a bicskei menekülttáborból csatlakozó migránsok hada, mely aggodalommal töltötte el a tatabányaiakat. Az aggodalom jogos volt, hisz napjainkban is tapasztaljuk, az ellenőrizetlen bevándorlás komoly biztonsági kockázatot jelent és növeli a terrorveszélyt. Sajnos, nincs olyan nap, hogy a híradásokban ne esne szó egy-egy újabb terrorcselekmény előkészületének megakadályozásáról vagy a migránsok okozta zavargásokról, nők és gyermekek molesztálásáról, megerőszakolásáról.

"A Magyar Kormány kötelességének érzi, hogy megvédje ettől állampolgárait, ezért úttörőként felvette a harcot az illegális bevándorlással szemben, megépítette a biztonsági határzárat, szigorította a bevándorlásra vonatkozó szabályokat, és megvédte országunk határait, így minket, magyarokat is.

A migrációs válság azonban ezzel közel sem oldódott meg. Bár országunk határait védeni tudjuk, s így Magyarország ez idáig békés és biztonságos ország maradt, a népvándorlás továbbra is fennáll, s így veszélyben a biztonságunk. Brüsszel arra tett javaslatot, hogy az Európai Unióba érkező bevándorlókat egy előre meghatározott kvóta alapján ossza szét a tagállamok között, kötelező jelleggel. A kvóta azon túl, hogy jogtalan, veszélyes és értelmetlen, azt is jelentené, hogy brüsszeli bürokraták döntenének arról, hogy hány bevándorlót telepítsenek Magyarországra, beleértve Tatabányát is, mindezt a Magyar Országgyűlés, a magyar állampolgárok vagy éppen a tatabányaiak megkérdezése nélkül.

Azt, hogy hány bevándorlót telepítenek be hazánkba, egy képlet alapján döntenék el Brüsszelben. A bevándorlás jelenlegi ütemét és a migráns családegyesítéseket is figyelmébe véve mind ez öt év alatt két tatabányányi ember hazánkba telepítését jelentheti.

Magyarország Alaptörvénye (2011. április 25.) ALAPVETÉS B) cikk (1) bekezdés alapján „Magyarország független, demokratikus jogállam.”

A Magyar Kormány álláspontja szerint nekünk magyaroknak kell eldöntenünk, hogy kikkel szeretnénk együtt élni hazánkban, s kikkel nem. Nem engedhetjük, hogy az ország jövőjét meghatározó döntések jogát kivegyék a magyar emberek, s az Országgyűlés kezéből.

A népszavazáson világos és egyértelmű üzenetet küldhetünk Brüsszelnek. El kell érnünk, hogy vonják vissza a veszélyes kvótajavaslatot. Nyugat-európai példák bizonyítják, hogy a migránsokat a helyi önkormányzatoknak kell majd elhelyezniük. Ez azt jelenti, hogy helyben - akár Tatabányán is - kezelni kell majd a problémát, az ide érkező migránsok pedig itt jelenthetnek biztonsági kockázatot, itt kellene megoldanunk lakhatásukat, ellátásukat. Ezek olyan plusz terhek, melyekre a településeket, beleértve Tatabányát is megkérdezésünk nélkül nem kényszeríthetik!" - áll az előterjesztésben.

A képviselő-testület a 7/2016 (I.28) határozatában korábban már döntött arról, hogy megvédi városunkat és a tatabányaiakat! Határozatot hoztak, hogy: Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata elutasítja a kötelező betelepítési kvótát. A kötelező betelítési kvóta jogtalan, értelmetlen. Növeli a bűnözés kockázatát és a terrorveszélyt. A kvóta veszélyezteti a kultúránkat és a mindennapjaink biztonságát, vállalhatatlan terheket jelentene a szociális, egészségügyi és oktatási rendszerünkre.

A mostani rendkívüli ülésen pedig arról határoztak, hogy közösen kérik a tatabányaiakat, éljenek a lehetőséggel, és menjenek el, válaszoljanak lelkiismeretük szerint a kényszerbetelepítési kvótáról szóló népszavazáson feltett kérdésre 2016. október 2-án.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya