Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Szeptember 28. 12:06, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Szavazategyenlőség miatt újabb időközi választást kell tartani Kemeneskápolnán

Szavazategyenlőség miatt újabb időközi választást kell tartani Kemeneskápolnán

Szavazategyenlőség alakult ki a Vas megyei Kemeneskápolnán vasárnap tartott időközi polgármester-választáson két független jelölt között, ezért új választást kell kiírni - tájékoztatta a település jegyzője az MTI-t.

Balás Endre elmondta: a 107 szavazásra jogosult közül 96-an adták le voksukat, valamennyi leadott szavazat érvényes volt.

Hozzáfűzte: a polgármesteri tisztségért a települést eddig vezető, Csekéné Hóbor Kornélia Ilona, valamint Marton Anna Janka indult, és egyenlő számú (48-48) szavazatot kaptak.

A jegyző közlése szerint a két képviselői helyre négyen jelöltették magukat, a négy jelölt közül hárman szintén 48 szavazatot kaptak, ezért az azonos szavazatot kapott jelöltek közül sorsolással döntöttek.

Ennek eredményeként Rosta Sándor és Antók Zoltán lett a - majdani polgármesterrel együtt - három tagú képviselő-testület tagja.

Kemeneskápolnán azért kellett időközi polgármester- és önkormányzatiképviselő-választást tartani, mert a korábbi testület tagjai nem tudtak együtt dolgozni és a feloszlás mellett döntöttek.

A jegyző tájékoztatása szerint 120 napon belül kell a polgármester-választást megismételni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.