Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Február 27. 18:02, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Századvég: a közvélemény szerint Magyarország biztonsága az első

Századvég: a közvélemény szerint Magyarország biztonsága az első

A közvélemény szerint Magyarország biztonsága az első, 10-ből 9 magyar úgy látja, hogy az ország nem sodródhat bele fegyveres konfliktusba - közölte a Századvég legújabb közvélemény-kutatásában vasárnap.

Az intézet közleménye szerint a felmérés feltárta az ukrán-orosz konfliktussal kapcsolatos magyar lakossági attitűdöket, kitérve a magyar-ukrán határ katonai védelmének kérdésére is.

"Az Oroszország által Ukrajnában foganatosított katonai műveletek megindítását követően készült közvélemény-kutatás alapján kijelenthető, hogy össztársadalmi konszenzus rajzolódott ki abban a tekintetben, hogy Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból" - fogalmazott a Századvég.

Kiemelték, a felmérés szerint a megkérdezettek 98 százaléka gondolja úgy, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy hazánk ne kapcsolódjon be az ukrán-orosz fegyveres konfliktusba, míg a Magyarország háborús részvételét támogatók aránya mindössze 1 százalék.

"Megállapítható, hogy a magyarok elsődleges fontosságúnak ítélik hazánk biztonságának szavatolását" - tájékoztatott a Századvég.



A kutatás rámutat, hogy 10-ből 9 válaszadó (90 százalék) szerint Magyarország biztonsága az első, továbbá kulcsfontosságú, hogy Magyarország ne sodródjon fegyveres konfliktusba, ezzel szemben a megkérdezettek 9 százaléka az orosz agresszió elleni fellépésben való aktív részvételt, valamint Vlagyimir Putyin orosz elnök megbüntetését tartja fontosabb, sürgetőbb feladatnak.

A Századvég ehhez kapcsolódóan hangsúlyozta, hogy a magyarok 90 százaléka egyetért azzal, hogy hazánk az elmúlt napokban megerősítette a magyar-ukrán határ katonai védelmét, ugyanakkor 7 százalékuk ellenzi ezt az intézkedést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.