Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Január 10. 00:00, szombat | Helyi

Százmilliós beruházást végzett el a T-SZOL

Százmilliós beruházást végzett el a T-SZOL

A Tatabányai Szolgáltató Zrt. (T-SZOL Zrt.) elvégezte a Köztársaság úton lévő távhővezetékek szigetelésének felújítását

A most újraszigetelt szakaszokon évente 3.000 Gigajoule energia-megtakarítás várható, amellyel körülbelül 300 lakás fűtését lehet megspórolni egy év alatt. Az üvegházhatású gázok kibocsátása pedig évente 340 tonnával csökken.
A saját erőből elvégzett fejlesztés során a két, illetve helyenként három párhuzamosan futó vezetéken összesen 2,6 kilométeres nyomvonalon korszerűsítették a burkolatot.
A most újraszigetelt szakaszok egybefüggően kapcsolódnak azokhoz a vezetékekhez, melyeket a társaság korábban két uniós pályázat támogatásával újított fel, így a Köztársaság út melletti, városképet is befolyásoló vezetékrendszer burkolata a mai kor elvárásainak megfelelő, egybefüggő, energia-megtakarítást eredményező, korszerű szigetelést kapott, összesen több mint hét és fél kilométeres szakaszon.
A korábbi fejlesztési programban a vezetékszigetelés mellett 53 hőközpontban hajtottak végre energia-megtakarítást, egyúttal komfortosabb fűtést eredményező beruházásokat. A hőközpontokban frekvenciaváltók beépítésével tették lehetővé, hogy mindig csak akkora teljesítményt adjanak le a berendezések, amekkora az adott ház fűtésigénye.
A régi vezetékek műanyag szigetelése könnyen rongálható és bizonyos részeken tűzveszélyes volt, a mostani fémszigetelés azonban tűz- és rongálás-biztos. A csövekre a korábbinál hatásosabb, tíz centiméter vastag hőszigetelés került kőzetgyapotból, illetve a letaposásnak kitett szakaszokon a felső részen lépésálló, kemény poliuretán habból. A szigetelést horganyzott acéllemez védőburkolattal látták el.
Városunk hőellátásának kétharmad részét távfűtéssel biztosítják, ezért is nagyon fontos, hogy az érintett huszonkétezer család távhő-ellátása a lehető leghatékonyabban és legalacsonyabb költséggel történjen. A vezetékek újraszigetelése a fogyasztók érdekeit szolgálja, hiszen nagy hő-megtakarítással jár, és gyorsan megtérül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya