Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Április 05. 14:19, csütörtök | Sport
Forrás: Feja Team

Szebelédi Renáta: „Meghalni” megyek a ringbe

Szebelédi Renáta: „Meghalni” megyek a ringbe

Harmadik vb-címének megszerzésére készül az év profi bokszolónője, Szebelédi Renáta, aki április 14-én az olaszországi Vicenzában lép kötelek közé.

A fiatal magyar hölgy az IBF (Nemzetközi Bokszföderáció) nagylégsúlyú (52,2 kg) világbajnoki övéért a címvédő olasz Simona Galassi ellen küzd.

„Amikor külföldre indulok meccselni, akkor mindig úgy lépek be a ringbe, hogy mindent meg kell tennem a kiütésért. Ugyan a női ökölvívásban ritka a klasszikus kiütés, ezért inkább az ellenfél módszeres felőrlésén van a hangsúly” – mondta Szebelédi Renáta a DigiSport Reggeli Start című műsorában. „Mindig mindent beleadok, meghalni megyek a kötelek közé. Ez nem lesz másképp Olaszországban sem.”

Mindkét ökölvívó fordított alapállású, de az erő, és a fiatalság Szebelédi mellett szól, hiszen Galassi (39) közel kétszer olyan idős, mint magyar kihívója.

Érdekesség, hogy az IBF szövetség az egyetlen nagy "ABC" szervezet, ahol még nem szerzett magyar hivatásos ökölvívó világbajnoki címet. A WBO-nál, a WBC-nél és a WBA-nál volt, illetve utóbbi esetében jelenleg is van világbajnokunk, a nagyközépsúlyú Balzsay Károly személyében.

Az olaszországi küzdelem után Szebelédinek nem sok ideje lesz pihenni, ugyanis a tavaly Németországban megszerzett harmatsúlyú (53,5 kg) WBF világbajnoki övét – a Galassi-meccs eredményétől függetlenül - május 12-én, a Feja Promotion budapesti boxgáláján teszi kockára. Kihívója a román Eva Marcu lesz.

Feja Team

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

2024. Április 26. 06:41, péntek | Sport

Nem várt izgalmakat hozott a Mezőörs és az Unione csatája az Amatőr Kupa döntőjében

Az Unione FC nyerte csütörtökön a labdarúgó Amatőr Kupát.