Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Október 08. 09:07, csütörtök | PR

Személyi hitel, a kölcsön szabadsága

Személyi hitel, a kölcsön szabadsága

A hitelek között kiemelkedő népszerűségnek örvend a személyi hitel, hiszen a legtöbb esetben szabad felhasználású, így gyakorlatilag bármire fordítható.

Ez már önmagában elegendő lenne kiemelt státuszához, ám ennél több érv is szól a felvétele mellett.

A hitelek évtizedei

Az utóbbi néhány évtizedben hazánkban a hitelek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A hitelkínálati piacon számos lehetőség közül válogathatunk, legyen szó akár lakáshitelről, autóhitelről, vagy a már említett személyi kölcsönről. Pozitív tendencia az is, hogy az ezekhez köthető ügyintézés jóval egyszerűbbé vált, emellett pedig sokkal biztonságosabb, kisebb rizikóval járó lehetőség, mint eddig.

A hitelek alapvetően gyors és hatékony megoldást nyújtanak a költségekkel járó terveink megvalósításához, hiszen segítségükkel hozzájuthatunk olyan dolgokhoz, melyekre alapvetően egy összegben nem lenne pénzünk, ugyanakkor nagyon szeretnénk megkaparintani, vagy épp lehet, hogy elengedhetetlen szükségünk is van rá.

A személyi hitel pedig éppen attól több, hogy nem szab határt a felhasználás módjának. Szabadon költhetjük akár lakásra, akár háztartási gépekre, autóra, felújítási munkákra, utazásra és sok más egyéb dologra. Mégis, érdemes-e ehhez a hiteltípushoz folyamodnunk, mennyi ügyintézéssel jár ez és mennyire érezhetjük magunkat és pénzügyeinket biztonságban a törlesztés futamideje alatt.

Kedvező hitelkonstrukciók

Ahány bank vagy hitelintézet, annyi lehetőség, így leginkább rajtunk múlik, hogy melyik a legszimpatikusabb számunkra. Ami biztos, hogy manapság a legtöbb elérhető személyi hitel igazán kedvező konstrukciókkal és feltételekkel várja az azt igénybe vevőket. Mégis érdemes néhány alapvető szempontot tisztázni, hogy még biztosabban vághassunk bele a hitelfelvételbe.

Az első és legfontosabb, hogy ha biztonságos alapot szeretnénk, mindenképpen forint alapú hitelt válasszunk, hiszen – főleg a jelenlegi bizonytalan helyzetben – a deviza alapú kölcsönök jóval instabilabbak. Ha ezt az alapot kombináljuk a fix kamatozással, akkor egy jól kiszámítható, havonta ugyanakkora összegű törlesztést igénylő személyi hitelt kapunk. Az ezzel járó THM általában előre tisztázott, így nyugodtan kalkulálhatunk, hogy hogyan állunk majd a végén az összkép szempontjából.

Utóbbira sok esetben még kedvezményeket is kaphatunk, ahogy pl. az év végéig az Oney-nál is, személyi kölcsön esetén mindössze 5,75% induló THM-mel számolhatunk. Mindenképpen érdemes nyitott szemmel járni és keresni a lehetőségeket, hiszen egész szép összegeket spórolhatunk a kedvező kamatokon.

További jelentős előny a rugalmas hitelkeret és futamidő. Az általunk választott hitelösszeg – a folyósító által megadott limiten belül – pár százezer forinttól a többmilliós összegekig terjedhet. A felvett összeget aztán 24 és 72 hónap közötti időtartam alatt szükséges visszafizetnünk. Ezzel is mindenképpen érdemes tehát kalkulálnunk, ha tisztán szeretnénk látni, mivel jár majd a személyi hitel visszafizetése. Ami biztos, a lehetőség szinte mindenki számára adott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat