Városlista
2020. október 31, szombat - Farkas

Hírek

2020. Október 08. 09:07, csütörtök | PR

Személyi hitel, a kölcsön szabadsága

Személyi hitel, a kölcsön szabadsága

A hitelek között kiemelkedő népszerűségnek örvend a személyi hitel, hiszen a legtöbb esetben szabad felhasználású, így gyakorlatilag bármire fordítható.

Ez már önmagában elegendő lenne kiemelt státuszához, ám ennél több érv is szól a felvétele mellett.

A hitelek évtizedei

Az utóbbi néhány évtizedben hazánkban a hitelek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A hitelkínálati piacon számos lehetőség közül válogathatunk, legyen szó akár lakáshitelről, autóhitelről, vagy a már említett személyi kölcsönről. Pozitív tendencia az is, hogy az ezekhez köthető ügyintézés jóval egyszerűbbé vált, emellett pedig sokkal biztonságosabb, kisebb rizikóval járó lehetőség, mint eddig.

A hitelek alapvetően gyors és hatékony megoldást nyújtanak a költségekkel járó terveink megvalósításához, hiszen segítségükkel hozzájuthatunk olyan dolgokhoz, melyekre alapvetően egy összegben nem lenne pénzünk, ugyanakkor nagyon szeretnénk megkaparintani, vagy épp lehet, hogy elengedhetetlen szükségünk is van rá.

A személyi hitel pedig éppen attól több, hogy nem szab határt a felhasználás módjának. Szabadon költhetjük akár lakásra, akár háztartási gépekre, autóra, felújítási munkákra, utazásra és sok más egyéb dologra. Mégis, érdemes-e ehhez a hiteltípushoz folyamodnunk, mennyi ügyintézéssel jár ez és mennyire érezhetjük magunkat és pénzügyeinket biztonságban a törlesztés futamideje alatt.

Kedvező hitelkonstrukciók

Ahány bank vagy hitelintézet, annyi lehetőség, így leginkább rajtunk múlik, hogy melyik a legszimpatikusabb számunkra. Ami biztos, hogy manapság a legtöbb elérhető személyi hitel igazán kedvező konstrukciókkal és feltételekkel várja az azt igénybe vevőket. Mégis érdemes néhány alapvető szempontot tisztázni, hogy még biztosabban vághassunk bele a hitelfelvételbe.

Az első és legfontosabb, hogy ha biztonságos alapot szeretnénk, mindenképpen forint alapú hitelt válasszunk, hiszen – főleg a jelenlegi bizonytalan helyzetben – a deviza alapú kölcsönök jóval instabilabbak. Ha ezt az alapot kombináljuk a fix kamatozással, akkor egy jól kiszámítható, havonta ugyanakkora összegű törlesztést igénylő személyi hitelt kapunk. Az ezzel járó THM általában előre tisztázott, így nyugodtan kalkulálhatunk, hogy hogyan állunk majd a végén az összkép szempontjából.

Utóbbira sok esetben még kedvezményeket is kaphatunk, ahogy pl. az év végéig az Oney-nál is, személyi kölcsön esetén mindössze 5,75% induló THM-mel számolhatunk. Mindenképpen érdemes nyitott szemmel járni és keresni a lehetőségeket, hiszen egész szép összegeket spórolhatunk a kedvező kamatokon.

További jelentős előny a rugalmas hitelkeret és futamidő. Az általunk választott hitelösszeg – a folyósító által megadott limiten belül – pár százezer forinttól a többmilliós összegekig terjedhet. A felvett összeget aztán 24 és 72 hónap közötti időtartam alatt szükséges visszafizetnünk. Ezzel is mindenképpen érdemes tehát kalkulálnunk, ha tisztán szeretnénk látni, mivel jár majd a személyi hitel visszafizetése. Ami biztos, a lehetőség szinte mindenki számára adott.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.

2020. Augusztus 10. 11:39, hétfő | PR

Keress állást Sopronban, vagy menj Ausztriába? Segítünk dönteni!

Az ország nyugati felén, elsősorban a határ mentén élők számára dilemma lehet, hogy vállaljanak állást Sopronban vagy inkább a határ másik felén próbálkozzanak. Íme néhány érv, ami segíthet dönteni.