Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Március 25. 00:00, kedd | Helyi sport

Szép győzelem Csurgón

Szép győzelem Csurgón

Végig vezetve 28-24-es magabiztos győzelmet aratott idegenben a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Csurgó II. ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 20. fordulójában, szombaton

A TAC továbbra is harmadik, de pontszámban beérte a Dabas ellen pontot vesztő Komlót.
Ősszel Tatán 30-21-re nyert a TAC, és a tabellán elfoglalt helyezése alapján ma is esélyesebbnek számított ellenfelénél. Jól kezdte a mérkőzést a Tatai AC, a nyolcadik percben már 6-3-ra vezetett a vendégcsapat. A kapuban Czérna Tibor adott biztos alapot, a védelem jól zárt, elöl pedig hatékonyan működött a TAC kombinatív játéka. A félidő vége előtt három perccel 13-6-os tatai előnyt mutatott az eredményjelző, a szünetre végül – néhány hazai emberelőnynek köszönhetően - 14-10-zel vonulhattak be a csapatok.
A második játékrész elején gólpárbajt vívott a két csapat, majd újra a TAC percei következtek, és 18-15-ről 23-15-re növelte előnyét. Szám Ferenc jól hozta helyzetbe társait, hátul pedig Kányai Róbert vezetésével stabilan állt a lábán a védelem. Sajnos, később Kányai megsérült, de a csapat nem hagyta magát és 27-21-es előny után végül 28-24-re megnyerte a találkozót.
férfi NB/B, Nyugati csoport, 20. forduló:
Csurgó II. – Tatai AC 24-28 (10-14)
legjobb tatai góldobók:
Schneider Patrik 6, Kanyó Bence, Lehőcz Zoltán, Kovácsovics László 5-5
„Nagyon jól működtünk csapatként, egy fiatal, gyors, jó együttes ellen. Mindegyik csapatrész jól teljesített, hátul Czérna Tibi és Kányai Robi vezérletével hatékonyan szűrtük a csurgó támadásokat, elöl pedig érvényesült a kombinatív játékunk” – mondta a mérkőzést követően Fülöp Péter vezetőedző.
„Sokszor sikerült kijátszanunk az ellenfelet, a begyakorol figurákat igyekeztünk végigvinni. Jó játékkal győztünk egy fiatal, hajtós csapat otthonában. Én is sokszor kerültem helyzetbe, köszönhetően többek között Kanyó Bencének vagy Kovácsovics Lacinak. Volt egy-két kipattanó is, amit belőttem, és 2 perceket is sikerült kiharcolnom, örülök, hogy hozzá tudtam tenni a csapat teljesítményéhez.”

juniorok:
Csurgó II. – Tatai AC 38-31 (19-11)
legjobb tatai góldobók: Czillahó Dávid 7, Tóth Bence, Györkös Dávid 6-6
„Jó mérkőzést játszottunk, megnehezítettük a dolgát a magassági és súlyfölényben lévő ellenfélnek. Játszottuk a kézilabdát, sok edzésen gyakorolt figurát viszontláttam. A hozzáállásra jellemző, hogy a második félidőt megnyertük, sőt, volt olyan időszak, amikor három gólra megközelítettük a Csurgót” – mondta Szurcsik István, a juniorok edzője.
„Pozitívan álltunk a mérkőzéshez, a küzdeni akarás és a hajtás végig jellemző volt a játékunkra. Védekezésben sok labdát szereztünk, ebből meg tudtunk indulni többször is. Külön örülök, hogy sikerült megvalósítani egy most tanult új kombinációt is, amit Szurcsik Vincével dolgoztunk ki” – foglalta össze a látottakat Czillahó Dávid.
női NBII, Északi csoport, 16.forduló:
Tatai AC – Budakalász 35-24 (16-12)
legjobb tatai góldobók: Kulcsár Gyöngyi 7, Szőts Fanni, Völgyi Ágnes 6-6, Csiszár Klaudia 5
„Jól elosztottuk a gólokat, végig kézben tartottuk a mérkőzést. Az emberelőnyöket pontosan használtuk ki, és jól ment a támadás az ellenfél zárt, hatos fala ellen. A találkozón mindenkit pályára tudtam küldeni, magabiztos győzelmet arattunk” – mondta a lefújás után Csányi Gábor vezetőedző.
„Sok gólt lőttünk, végig vezettünk és végül nagy arányú győzelmet szereztünk. Megyünk tovább, a következő hetekben sok nehéz mérkőzés vár még ránk” – mondta Kulcsár Gyöngyi, a csapat legeredményesebb játékosa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás