Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. November 20. 09:55, péntek | Helyi

Szép, új környezet több mint 450 nagycsalád otthonában

Szép, új környezet több mint 450 nagycsalád otthonában

Országszerte több mint 450 nagycsaládban ragadtak ecsetet az elmúlt napokban, hogy kifessék az otthonukat, szépítsék a környezetüket.

Mindannyian abból a festékadományból részesültek, melyet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) kapott. A sok esetben hátrányos helyzetű, támogatásra szoruló háztartások a lehetőségeiket meghaladó lakásfelújításokat a Poli-Farbe, hazai tulajdonú festékgyár több millió forint értékű adományából végezték el.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete 1828 doboz bel- és kültéri festéket vett át a közelmúltban. A kedvezményezett családokat a rászorultság elvén választották ki. Sok család évek óta nem tudta korszerűsíteni otthonát, volt, ahol lakástűz utáni válsághelyzetben érkezett a segítség. Mindannyian élményként élték meg, hogy gyakran egymást segítve, a családok maguk festhették ki otthonaikat.

- Mintegy 450 rászoruló nagycsalád, s ezzel csaknem 1700 gyermeknyerte el annak a lehetőségét, hogy otthona őszi felújításon essen át – tájékoztatott Székely Hajnalka, a NOE elnöke. - Olyan terveiket tudták megvalósítani, melyeket a festékgyár segítsége nélkül nem engedhettek volna meg maguknak. A tiszta, rendezett lakáskörülmények hozzájárulnak a gyermekek, a következő generáció harmonikus fejlődéséhez.

A 14.000 tagcsalád érdekeit képviselő, 250 egyesületet tömörítő NOE számára már két évvel ezelőtt is hasonló nagyságrendű felajánlást tett a magyar tulajdonú festékgyár. Akkor is mintegy 500 család festhette ki a házát, újíthatta föl a falakat és a nyílászárókat.

A színes beltéri falfestékek és zománcok az egyesület hat régiójába kerültek. A Felső-Duna régióban, amely érinti Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Vas valamint Pest megye egy részét, a Família Nagycsaládosok Egyesülete koordinálta az adomány eljuttatását a rászorulókhoz. Horváth Hajnalka régióvezető elmondta: a 406 doboz festéket 120 tagcsalád kapta meg, s így több mint 380 gyermek környezetét sikerül szebbé varázsolni.
Komárom-Esztergom megyében, Tatabányán 5, míg Lábatlan városában 8, így összesen 13 nagycsalád otthona szépülhetett meg.


- A jó minőségű, könnyen használható festékekkel tisztává, színessé váltak a falak, szinte megújultak az otthonok – értékelte a jótékonysági akció jelentőségét Horváth Hajnalka. – Emellett a festés, a lakásfelújítás közösségformáló hatását is megfigyelhettük.

A festék- és vakolatgyár évek óta folytat jótékonysági programokat. Felajánlásai során elsősorban a gyermekek környezetének megújításához, korszerűbbé és élhetőbbé tételéhez járul hozzá. Számos oktatási és egészségügyi intézmény, óvoda, iskola és gyermekklinika részesült már festékadományban az elmúlt években.

A Poli-Farbe hazánk utolsó magyar tulajdonban lévő festék- és vakolatgyára. Családi vállalkozásból lett a kkv szektor meghatározó szereplője, éves árbevétele meghaladja a 9 milliárd forintot. Székhelye Bócsán található, ahol több mint 230 embernek ad munkát. A festékgyár 2014 óta arany fokozatú támogatója a Magyar Olimpiai Bizottságnak. A Magyar Diáksport Szövetség és a MOB, valamint a Poli-Farbe közös iskolafelújítási programja a ’Mi iskolánk bajnoka’ program keretén belül az elmúlt két évben hat iskola tornacsarnoka került felújításra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya