Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Március 11. 11:35, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Szerelem a felhők felett - Könnyed francia vígjáték a mozikban

Szerelem a felhők felett - Könnyed francia vígjáték a mozikban

Alexandre Castagnetti francia rendező humorral és iróniával beszél szerelemről, félreértésekről és boldogságról a Szerelem a felhők felett című vígjátékában, amelyet csütörtöktől játszanak a hazai mozikban.

A történetben Julie-t és Antoine-t, az egykori szerelmeseket egymás mellé ülteti a sors a New York-Párizs repülőjáraton szakításuk után három évvel. Az utazás alatt felidézik egykori kapcsolatukat, miközben több félreértés és elhallgatott konfliktus is kiderül.
"Ez egy kicsit az én történetem is olyan tekintetben, hogy engem is egy véletlen hozott össze a feleségemmel. De én inkább Julie karakterével tudok azonosulni, féltékeny vagyok és félénk" - mondta el az MTI-nek a francia rendező, aki a Frankofón Filmnapokra látogatott Magyarországra.
Az alkotást az eseménysorozaton már láthatta a filmnapok közönsége, csütörtöktől a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) forgalmazásában a mozikban is vetítik a vígjátékot.
A rendező hangsúlyozta: a film legnagyobb része a szereplők emlékeit idézi fel. Hozzátette, hogy a történetben leginkább a jelen - a repülőgépen történt események- valamint a múlt, a visszaemlékezések közötti játék ragadta meg. De az is nagyon érdekelte, hogy miként látják női vagy férfi szempontból a múlt történéseit és hogy mennyire eltérően emlékeznek vissza egy-egy eseményre a szereplők.
Mint elmondta, fotókból összeragasztott díszletekkel vagy a repülőgép falán keresztül váltott jelenetekkel segítik elvinni a nézőt a visszaemlékezésekbe.
Kitért arra is, hogy kilenc hétig forgattak Párizsban, New Yorkban és Toulouse-ban, ahol a repülőgépen játszódó jelenetek felvétele mindössze hat napig tartott.
A romantikus Julie-t Ludivine Sagnier játssza, aki többek között szerepelt P. J. Hogan Pán Péter, valamint Francois Ozon 8 nő és a Vízcseppek a forró kövön című filmjében. A kötődni nem képes, nőcsábász Antoine-t Nicolas Bedos alakítja. Őt például a 2012-es Populaire kisasszony című vígjátékból ismerhetik a magyar nézők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk