Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Október 02. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szerencsejáték: idén már nem indul legális fogadási oldal

Szerencsejáték: idén már nem indul legális fogadási oldal

Ugyan már semmi akadálya, hogy újabb koncessziós pályázatokat hirdessen meg az állam, ezúttal a távszerencsejáték-szervezési tevékenységre, idén már biztos nem indulhat legális fogadási oldal. A pályázati időtartam ugyanis 60 nap, a részletes pályázati felhívást pedig a kezdőnapot megelőzően 30 nappal kell két országos napilapban közzétenni. Így az online szerencsejátékok megadóztatása sem lehetséges, az ebből remélt milliárdos adóbevételek biztosan nem teljesülnek - írja a Világgazdaság.

Pedig elvileg így pótolták volna be a nyerőgépek betiltása miatt kieső játékadó-bevételt. A Szerencsejáték Zrt-nek nem kell majd pályáznia, a cégnek már négy hónapja működik az új online sportfogadási oldala.

'Az oldalt az indulása óta nagy érdeklődés kíséri: rekordszámú új regisztráció van, többszöröse a korábbiakban megszokottnak. A Tippmixpron keresztül érkezett tétek összege többszöröse a Tippmaxénak. A Tippmixpro bevezetése után a regisztrálók száma több mint 90 százalékkal nőtt (az indulás előtti napokban regisztrált játékosok átlagos számához viszonyítva). Az élő fogadások részaránya az árbevételből több mint 20 százalék” – közölte a vállalat. Az állami cég már 2012-ben néhány milliárdos árbevételt szeretett volna ezen a területen elérni, 2-3 éven belül pedig több tíz milliárd forintos forgalomra számítanak.

Hogy az illegálisan működő oldalakkal mi lesz, azt egyelőre nem lehet tudni. Elvileg január 1-től a hatóságok már blokkolhatják ezeket az internetes felületeket. „A tiltott szerencsejáték szervezéssel érintett elektronikus adat blokkolását az elektronikus hírközlési szolgáltatók kötelesek végrehajtani, e kötelezettség elmulasztása esetén az állami adóhatóság az elektronikus hírközlési szolgáltatót 100 ezer forinttól 500 ezer forintig terjedő bírsággal sújthatja. Az internetes blokkolás a határozott idő lejártát követően ismételten is elrendelhető” – olvasható a törvényben. A European Lotteries szerint az engedéllyel nem rendelkező internetes fogadóirodák európai árbevétele 42 milliárd euró. Ám elenyésző összeget, mintegy 100 millió eurót adóztak, ezt többnyire Máltán és Gibraltáron. A magyar koncesszió minimális díja 100 millió forint lenne évente játéktípusonként, és a szervezőnek legalább 200 milliós jegyzett tőkét kell igazolnia.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: